Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi
Forrás: dorogimedence.hu

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

A kémiaórát ezúttal Pilling Dávid, a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének üzemvezető-helyettese tartotta.

Az osztályt vezető pedagógus, Kovács Klára azzal a kéréssel fordult a Richter dorogi gyárának vezetéséhez, hogy működjenek együtt egy rendkívüli kémiaóra megtartásában, ami által a kisiskolások megismerkedhetnek a természettudományok és a kémia varászlatos világával.

A Pilling Dávid vegyészmérnök által bemutatott, mesék és filmek ismert motívumaira épülő kísérletekben a gyerekek is közreműködtek. A bemutató során a hirtelen színváltozásoktól a lángokon át a gőzfelhőkig és hangeffektusokig a kémia minden látványos eleme felvonult. A rendkívüli produkciót a kisdiákok tapssal, csillogó szemekkel és örömkiáltásokkal honorálták. Az óra végén a Richter vezetője által feltett kérdésre, miszerint „Ki szeretne vegyész lenni?”, a kisdiákok nagy többsége jelentkezéssel válaszolt.

A következő, rendkívüli kémiaórára az dorogi Eötvös iskolában kerül sor. A Richter dorogi gyáregységének vezetése – lehetőségeihez mérten – minden hasonló kérésnek igyekszik eleget tenni a térség iskoláiban.

Címkék: richter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.