Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Április 05. 15:08, kedd | Helyi
Forrás: közlemény

Rendkívüli ülés, rendkívüli támogatás

Rendkívüli ülés, rendkívüli támogatás

Esztergom Város Önkormányzatának tavalyi támogatása nélkül kénytelen lett volna már tavaly májusban bezárni a Vaszary Kolos Kórház –

hangzott el egyebek között az egy esztergomi családot ért tragédia miatt összehívott rendkívüli testületi ülésen április 5-én. A rendkívüli szociális esetekhez biztosítható költségvetésben nevesített tétel mellett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és Vaszary Kolos Kórház tavalyi évi beszámolóját fogadták el a képviselők az ülésen, illetve döntöttek a Szent István Strandfürdő felújításához szükséges pótmunkák elrendeléséről.

A testületi ülésen egyéb elfoglaltságaik miatt Meszes Balázs és Vígh László képviselők nem tudtak részt venni.

A rendhagyó módon zárt üléssel kezdődő testületi ülés első nyílt napirendi pontjában pótmunka jóváhagyásáról döntött Esztergom Város Önkormányzatának képviselőtestülete a Szent István Strandfürdő felújítása esetében. Az eredeti kiíráshoz képest a fürdő egykori kazánháza feletti födém vízszigetelésének megoldása miatt volt szükség, mivel a jelenlegi födém beázik. A szigetelés és az új burkolat kialakítására 7.689.665 forint + Áfa összeget hagyott jóvá a képviselőtestület.

A testület következő napirendi pontként a költségvetés első napirendi pontjához kapcsolódó, valamint a zárt ülésen tárgyalt, "rendkívüli szociális támogatás" elnevezésű sorának módosításáról döntöttek. A döntés szerint 1 millió forintos keretösszeget csoportosított át az önkormányzat rendkívüli szociális helyzetbe került személyek támogatása érdekében. A döntés előzménye egy esztergomi család tragikus balesete, melynek során egy 11 éves gyermek közlekedési balesetben mindkét szülőjét elvesztette, a képviselők a jóváhagyott éves keretösszegből 300 ezer forintnyi támogatást szavaztak meg a tragédiában érintett családnak.

A képviselők elfogadták a Magyar Máltai Szeretetszolgálat - Gondviselés Háza intézmény és a Máltai játszótér - 2015. évi tevékenységéről készített szakmai és pénzügyi beszámolóját.

A testület szintén elfogadta a Vaszary Kolos Kórház beszámolóját: az intézmény tavaly több alkalommal részesült támogatásban az önkormányzat részéről. A gyermekgyógyászati ügyelet fenntartására 18 millió, a kórház adósságrendezésének konszolidációjára 60 millió, eszközvásárlásra és eszközfejlesztésre pedig 11, illetve 42 millió forintot biztosított Esztergom Város Önkormányzata a Vaszary Kolos Kórháznak 2015-ben. A kórház főigazgatója, Dr. Kanász Gábor beszámolójában hangsúlyozta: Esztergom Város Önkormányzatának tavalyi segítsége nélkül tavaly májusban kénytelen volna bezárni a Vaszary Kolos Kórház. A főigazgató hozzátette: a gyermekgyógyászati ügyelet szintén működésképtelen lett volna, az eszközvásárlásra biztosított önkormányzati támogatásnak köszönhetően pedig 20-25 éves hátrányát tudta ledolgozni az intézmény.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT