Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Január 08. 08:11, szerda | Helyi
Forrás: KEMRFK

Rendőrnek adta ki magát – a sértett bedőlt a trükknek

Rendőrnek adta ki magát – a sértett bedőlt a trükknek

Először rendőrnek, majd önkormányzati dolgozónak adta ki magát egy férfi, végül adománygyűjtés ürügyén csalt ki pénzt az idős nénitől a minap. A rendőrség kéri, hogy ne engedjenek be idegent a lakásukba.

Trükkös tolvaj károsított meg egy idős asszonyt Tatabányán 2014. január 3-án. A férfi háza előtt szólította meg a nénit. Azt állította, hogy rendőr, melyet egy igazolvány felmutatásával erősített meg. Az ismeretlen azt is mondta, hogy az önkormányzattól hozott ajándékcsomagot, melyet a lakásban adna át neki. Az asszony jóhiszeműen beengedte otthonába a férfit, aki végül adománygyűjtés ürügyén csalt ki pénzt a nénitől. Az idős sértett csak akkor jött rá, hogy csalás áldozata lett, mikor a férfi már messze járt.

A rendőrség kéri, hogy az ehhez hasonló bűncselekmények megelőzése érdekében ne engedjenek be idegent a lakásukba! Ajtónyitás előtt győződjenek meg róla (lánccal vagy optikai kitekintővel), ki áll az ajtajuk előtt! A lakást, a kaput akkor is tartsák zárva, ha otthon tartózkodnak! Ha idegen próbál bejutni a lakásukba valamilyen ürüggyel, jegyezzék meg személyleírásukat, gépkocsijuk rendszámát. Értékeiket, pénzüket ne tartsák a lakásban! A trükkös tolvajok nagyon jól ismerik a jól bevált „rejtekhelyeket”. Ha pénzüket mégis otthon tartják, használjanak számkódos széfet, idegen előtt ne vegyék elő a félretett pénzüket!

Rendőrségi felhívás - Komárom-Esztergom megye

Fontos tudni, hogy a rendőr magánlakásba csak meghatározott esetekben – például segélyhívás esetén, öngyilkosság megakadályozása céljából, közveszély, életet, testi épséget veszélyeztető veszély esetén – léphet be. Az egyenruhás rendőrt az egyenruhája és rendőrigazolványa, a civil ruhás nyomozót rendőrigazolványa igazolja, melyen a Rendőrség hivatásos állományú tagja feliraton túl az igazolvány alsó részén a név és rendfokozat, a baloldalon a rendőr arcképe szerepel. A jobb felső sarokban egy kör alakú hologram látható. Az igazolvány mellett fontos a rendőr azonosító jelvénye, melynek alján Minden esetben egy 5 jegyű számsor található, mely a rendőrség hivatásos állományú tagjának azonosítására szolgál. Kétség esetén hívja a 107 vagy a 112-es segélyhívó számok valamelyikét!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.