Városlista
2024. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2020. Június 02. 09:36, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Rendre dzsuvát hagynak maguk után a bulizó fiatalok Esztergomban

Rendre dzsuvát hagynak maguk után a bulizó fiatalok Esztergomban

Nem az a baj, hogy szórakoznak, és jól érzik magukat, hanem, hogy kulturálatlanul teszik!

Már tarthatatlan a helyzet, és remélem, történik bármiféle változás – írta levelében olvasónk, aki fotókat is küldött az újabb esetről.

Mint kifejtette: Esztergomban a Kis-Duna sétányon a zeneiskola melletti hajó kikötőhöz járnak ki fiatalok italozni és szórakozni. Ezzel, mint fogalmazott semmi probléma nincs. De a hangoskodással és még, ami vele jár, azzal viszont már sokkal inkább.

„Itt a lakásunk ezen a gyönyörű sétányon, és amikor reggel kiülnénk kávézni vagy csak élvezni a látványt, akkor a csatolt képeken látható látvány fogad! Felháborít, hogy ezt így lehet és megengedik maguknak, hogy szemeteljenek! Hogy nincs bennük annyi, hogy elvigyék egy közeli szemeteshez. Hozzátenném, hogy körülbelül 15-18 éves gyerekekről beszélek, akikben már egy társadalmilag elfogadott alapillem ki kellett volna, hogy alakuljon, de még a látszatát sem keltik, és mondhatom, hogy hiába panaszkodunk a hajléktalanokra, ameddig a saját normális körülmények közt nevelkedő gyermekeink ilyen mocskot hagynak maguk után. Amíg az önkormányzat össze nem szedi, addig el vannak mellette!” – részletezte.

A szórakozó fiatalok közül az egyikük megkereste szerkesztőségünket is kifejtette álláspontját:

„Ami a képen is látható szemét, azt NEM mi termeltük oda. Amit mi odavittünk, azt haza is. Nem, nem dobtuk el, nem, nem tapostuk és dobtuk a Dunába sem. Mi sem vagyunk ennyire igénytelen és rendetlen fiatalok. A sok szemét, ami ott van, nem egy 10 fős társaság műve, hanem több emberé is. Nem messze onnan, nem is egy hajléktalan lakik, tanyázik, akik ugyanúgy, ahogy a többi ember, aki oda hordja a szemetet, nagy szeretettel rongál. A környéken nincsen sok szemetes (sőt 1-2 talán) és, aki trehány eldobja. Ennyit szerettem volna elmondani, remélem segíthettem megérteni és egy kicsit más szemszögből elmondani a dolgot” - részletezte.

Kapcsolódó cikk:

Nemcsak a fiatalok tesznek felháborítót Esztergomban

Korábbi cikkek - több rongálás is történt Esztergomban:

Ismét szomorú rongálás történt

Rongálás után megint rongálás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.