Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2014. Július 11. 14:49, péntek | Helyi
Forrás: KEMRFK - fotó: illusztráció

Rendszámtáblákkal trükközött egy esztergomi férfi

Rendszámtáblákkal trükközött egy esztergomi férfi

Rendszámtáblákkal trükközött, hogy elkerülje az útdíj megfizetését, de a rendszert és a rendőröket nem tudta átverni az esztergomi gyanúsított.

Előbb a forgalomból kivont és megsemmisítésre leadott régi tehergépjárműve rendszámát szerelte fel járművére K. Csaba, hogy ne kelljen útdíjat fizetnie, majd az eredeti hatósági jelzésen is kicserélte a betűket és számokat. A hatóságok rájöttek a trükkre és a rendőrség csalás bűntett, valamint egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított vele szemben.

Az esztergomi férfi először 2013. december 12-én hajnalban cserélte ki a rendszámtáblákat, majd ezt követően még további három alkalommal trükközött. Előbb a két tehergépkocsi hatósági jelzését variálta át. Ezt, a gyanúsított állítása szerint, csak egy alkalommal tette meg. A továbbiakban a forgalomban lévőnek változtatta meg a betűit és számait. Nem tette tönkre az eredeti rendszámtáblát, otthon rajzolt magának egy másikat. A P betűt B-re cserélte ki a 7-es számot 4-esre váltotta ki. 2014 januárjában már ez utóbbit használta, mikor Gönyűre tartva áthaladt az útdíj megfizetését ellenőrző kapun. Miután keresztülhajtott a figyelőponton, visszahelyezte az eredeti hatósági jelzést. K. Csabát nem vette őrizetbe a büntetőeljárást folytató Komáromi Rendőrkapitányság, a férfi szabadlábon védekezhetett. Az eljárást a rendőrség július 9-én lezárta és vádemelési javaslattal megküldte a Komáromi Járási Ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban