Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Szeptember 11. 06:00, vasárnap | Bulvár
Forrás: Red Lemon Media

Rengeteg időbe telt megfagyasztani a Jégkirálynőt

Rengeteg időbe telt megfagyasztani a Jégkirálynőt

A Vadász és a Jégkirálynő premierje 2016 egyik nagy durranása volt. Nem egy hétköznapi alkotásról van, hiszen egyszerre előzményfilmje és folytatása a 2012-es Hófehér és a Vadásznak.

Így nem csoda, hogy már megjelenése előtt lázban tartotta a fantasy szerelmeseit. A Bontonfilm Magyarország forgalmazásában DVD-n és BD-n is hamarosan megjelenő történetet sokan kedvelik, de biztosan akadnak olyan részletek, amiket még a legnagyobb rajongók sem ismernek. Íme, 5 érdekesség az idei év egyik legizgalmasabb kalandfilmjéről!

Freya neve mitológiai eredetű
A mitológiák szerelmeseinek ismerős lehet a Jégkirálynő neve, ami nem véletlen. A skandináv mondavilágban Freyjának hívják a szerelem, a mágia és a halál istennőjét. Freya hatalmasat csalódott: a legenda szerint miután férjének, Ódr istennek nyoma veszett, égre-földre kereste, de sehol sem találta. Az összetört szívű istennő könnyei pedig arannyá változtak.

Emily Blunt megdolgoztatta a sminkeseket
A Freyát alakító színésznőt nem volt egyszerű kisminkelni úgy, hogy valóban jéghideg hatást keltsen a karaktere. A stáb elmondása szerint több órájába került a sminkeseknek, mire Jégkirálynőt varázsoltak Emily Bluntból.

Chris Hemsworth félt a színésznőktől
Hiába alakít rettenthetetlen vadászt, Chris Hemsworth számára a forgatás mégis félelmetes élmény volt, ráadásul pont a kolléganőitől tartott. Elmondása szerint végig zavarban volt a felvételek során, mert a színésznők túlzottan élethűen alakították a karaktereiket.

Sara sebhelye Jessica Chastain ötlete volt
A fiatal vadászlány, Sara homlokán látható seb nem a sminkesek javaslata volt - az őt alakító Jessica Chastain kérlelte a rendezőt, hogy a karaktere sebhelyes legyen. A színésznő azért találta szükségesnek, hogy sérülés legyen Sarán, mert szerinte a filmekben a szerelmespárok hölgytagjai túlzottan „tökéletesek”, ám ő úgy gondolja, hogy egy vadászlány márpedig sebhellyel igazán gyönyörű.

Mel Gibson akcentusa inspirálta a színészeket
Aki felirattal nézi a filmet, észreveheti, furcsa angolsággal beszélnek a színészek. A két vadászt alakító Chris Hemsworth és Jessica Chastain is bevallotta, hogy az egyedi akcentusukat nem más ihlette, mint Mel Gibson skót tájnyelve a Rettenthetetlen című klasszikusból.

Szeptemberben érkezik DVD-n és BD-n A Vadász és a Jégkirálynő című film.

Címkék: dvd, film, jégkirálynő, mozi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára