Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Július 31. 09:41, szerda | Helyi
Forrás: lvp/KEMRFK

Rengeteg váddal áll bíróság elé az esztergomi férfi

Rengeteg váddal áll bíróság elé az esztergomi férfi

Több rendbeli lopás, garázdaság és lőszerrel valóvisszaélés bűntett elkövetése a vád az ellen az esztergomi férfi ellen, aki most sorozatos bűnelkövetései miatt felelhet a bíróság előtt.

Hosszúra sikeredett az Esztergomi Járási Ügyészségnek megküldött vádemelési javaslat, mely a 41 éves esztergomi P. Péterrel szemben folytatott büntetőeljárás lezárását jelentette. A gyanúsított ellen február 7-én, elfogását és előállítását követően indított eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság vagyon elleni bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Gyanúsítotti kihallgatásakor a férfi részletes beismerő vallomást tett.

Elmondta, hogy 2012. szeptember 23-án alkalmi ismerőse otthonából ellopott egy pecsétgyűrűt, melyet később egy zálogházban értékesített. 2012. december 7-én a sértett figyelmetlenségét kihasználva, annak őrizetlenül hagyott táskájából készpénzt tulajdonított el. 2013. január 11-én hajnalban egyik ismerőse lakásának ajtaját rúgta be, majd onnan egy számítógépet tulajdonított el, melyet pénzzé tett. Még ugyanebben a hónapban vásárolt magának egy gázriasztó fegyvert, melynek használatára és tartására nem volt engedélye, sőt egy alkalommal az egyik helyi kocsmában a fegyverrel hadonászott és figyelmetlenségből elsütötte azt. 2013. február 1-jén ismét pénzre volt szüksége, ezért újabb bűncselekményt követett el. Egy esztergomi családi házból 24 darab antik órát, laptopot, egy hatástalanított, muzeális értékű vadászpuskát és egyéb értéket tulajdonított el. Sorozatát 2013. február 7-én folytatta. Akkor egy cég irodájába jutott be, majd onnan számítógéppel, monitorral és irodaszerekkel távozott.

P. Pétert elfogását követően a rendőrség őrizetbe vette, a kezdeményezésére és az ügyészség indítványára a bíróság pedig előzetes letartóztatásba helyezte. Az ellene folyó büntetőeljárást hétfőn befejezte az Esztergomi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya és vádemelési javaslattal küldte meg az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.