Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Július 06. 06:00, szerda | Belföld
Forrás: mti

Rengetegszer riasztották idén a Magyar Honvédség tűzszerészeit

Rengetegszer riasztották idén a Magyar Honvédség tűzszerészeit

Fél év alatt már több mint ezer robbanótesttel kapcsolatos rendőrségi bejelentés érkezett a honvédség tűzszerész alakulatához. A robbanóeszközök biztonságos, földalatti megsemmisítésének száma pedig meghaladta a 220-at.

A Magyar Honvédség tűzszerész ezrede kedden a Facebook-oldalán azt írta: csak júniusban 145 esetben vonultak ki a tűzszerész katonák különböző típusú robbanóeszközökhöz, 26 bejelentés soron kívüli intézkedést igényelt.

Az előző hónapban összesen 1,7 tonna, többségében második világháborús eredetű katonai robbanótestet és csaknem 200 kilogrammnyi lőszert szállítottak el vagy semmisítettek meg a tűzszerész katonák.

Bejegyzésükben néhány esetet is kiemeltek az elmúlt hónapból.

A monori Ipar utcában, egy homlokrakodó kanalának peremén lógva fogadta a tűzszerészeket egy 82 milliméteres szovjet aknavetőgránát. Erről egy fotót is közzétettek a tűzszerész ezred Facebook-oldalán. Az eszköz betonalap ásása közben került elő, a kiemelt földdel együtt. A katonák elszállították és meg is semmisítették a robbanótestet.



Az I. kerületi Dezső utcában egy társasház udvarán, földmunkák közben került elő egy 50 kilogrammos, német gyártmányú rombolóbomba. A helyszínre érkező tűzszerész járőrparancsnok megállapította, hogy a robbanóeszköz gyújtószerkezete a becsapódás során működésképtelenné vált, így a légibombát elszállították és megsemmisítették a katonák.

A gyöngyösi Kiss Péter utcában is földmunkák során bukkantak rá a második világháborús eredetű, szovjet gyártmányú, 45 milliméteres páncéltörő gránátra. Az eszköz szállítható állapotban volt, így a katonák el is vitték későbbi megsemmisítésre - olvasható a tűzszerész ezred bejegyzésében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.