Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Június 03. 09:34, hétfő | Helyi

Részletek a Tour de Hongrie-ról

Részletek a Tour de Hongrie-ról

Június 12-én délután senki ne rutinból közlekedjen, a verseny esztergomi befutója miatt jelentősen változik a közlekedési rend!

A Tour de Hongrie nemzetközi kerékpáros körverseny 2019. június 11-én rajtol el, majd az első, igazán hosszú szakasz befutója 2019. június 12-én Esztergomban, a Bazilika előtt lesz.
A verseny előkészítési szakaszában június 10-től a szervezők a pálya teljes szakaszát kitáblázzák, több helyen behajtási, megállási, parkolási tilalom várható. Június 11-én (kedd) 18 órától nem lehet parkolni Esztergomban a Bazilika felhajtóján, valamint a felhajtó két oldalán található parkolókban. Szentgyörgymezőn, a Dózsa György tér környékén is megnövekedő forgalomra kell számítani, a verseny lebonyolítói és résztvevői számára kijelölt területről lévén szó. Amennyiben lehetséges, autóval senki se közelítse meg ezt a területet június 12. 22 óráig!
A parkoló nyugati részébe, és a Szent Adalbert Központ előtti parkolóba csak a leegyeztetett programra érkező turistabuszok hajthatnak be. Ehhez kérjük, hogy a szélvédőre helyezzék ki a behajtást engedélyező táblát, melyet a Szent Adalbert Központban kapnak előzetes egyeztetés után. Kérjük, hogy ott tartsák be a kijelölt parkolási rendet (ti. a parkoló belső végében a Szt.Adalbert központ előtti parkoló rész lesz használható számukra)


A parkolási rend megzavarásának kompenzálásaként a helyi lakosok parkolása a verseny ideje alatt az egész városban ingyenes.
Június 12-én reggel 8 óráig a Vár utca forgalma zavartalanul biztosított, 8 óra után a közúti közlekedés erősen korlátozott, vagy nem megengedett.
A városnéző kisvonatok NEM közlekednek a verseny napján szokásos útvonalukon.
A Várhegyen 10 és 15 óra között ingyenes kerékpáros ügyességi programok (kerékpáros ügyességi pálya, bringapárbaj) várják a gyerekeket a biztonságos közlekedés jegyében.
A verseny alatti zárásokról
A Tour de Hongrie 2019 lebonyolítása miatt életbe lépő forgalomkorlátozásokról, alternatív útvonalakról az Útinform minden felületén, valamint az autósok egyik legkedveltebb navigációs rendszere, a Waze térképes alkalmazás percre pontos segítséget tud nyújtani.
A verseny Komárom-Esztergom megyei szakasza:
https://www.tourdehongrie.hu/1-szakasz2019
A Bicske felől érkező versenyzők a Szomor-Bajna-Tát-Esztergom-Pilismarót-Dobogókő kört teszik meg megyénkben. Szomornál, Bajnánál fokozott figyelmet kérünk 15 órától, Tátot 15:20 körül érik el, majd Esztergomot a táti úton közelítik meg. Fontos tudni, hogy TELJES ÚTZÁR várható a versenyzők áthaladása alatt.

Az esztergomi szakasz
A városi lezárásokat a következő térkép mutatja:

A versenyzők a célba érkezésig kétszer teszik meg az Esztergom-Pilismarót-Dobogókő-Esztergom kört.
Dobogókő és Esztergom között – ideértve Pilisszentléleket is – nem lehet a közúton közlekedni a zárási időszak alatt (15:45-18:00), valamint Esztergom és Pilismarót között a 11-es számú főútvonalon sem (15:20-17:00). A forgalom irányítását rendőrök és polgárőrök végzik a teljes útszakaszon a szervezők mellett.
A mezőny első áthaladása a városon 15:30-15:50, második áthaladása 16:30-17:00, majd a célba érkezés 17:30-18:00 között várható. Ezekben az időszakokban az egész érintett szakaszon se gyalogosan, semmilyen közlekedési eszközzel NEM LEHET áthaladni. A köztes időszakokban rendőri irányítás mellett a keresztirányú forgalom megengedett. A várakozási idők azonban extrém hosszúságúra is megnőhetnek, az alternatív útvonalak megtervezése javasolt. A tömegközlekedés is szünetel a verseny ideje alatt.
Felhívjuk a figyelmét minden vendéglátónak, üzlettulajdonosnak, vállalkozásnak, hogy áruszállítást a Tour de Hongrie 1. szakaszának idejére és útvonalára NE szervezzenek!
A befutó, eredményhirdetés és díjátadó a Bazilikánál lesz 17:30 és 18:00 óra között.
Akit érdekel a két keréken száguldó cirkusz, a Tour de Hongrie nemzetközi kerékpáros körverseny 2019-es első szakasza, jöjjön szurkolni!

Bővebb információ: https://www.tourdehongrie.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT