Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Április 01. 08:57, kedd | Helyi
Forrás: Koller József/lvp

Ritka eredmény: döntetlen játszott a Vitéz-sereg

Ritka eredmény: döntetlen játszott a Vitéz-sereg

Döntetlent játszott a hétvégén az Esztergomi Vitézek rögbicsapata, ami a sportágban viszonylag ritkán fordul elő. Alakulatunk a Battai Bulldogok együttesét fogadták a Prímás-szigeten.

Nagy várakozás előzte meg a meccset, hiszen a magyar rögbis mezőny két legjobb csapata mérkőzött meg év első Extraliga találkozóján.
Ideges játékkal teltek az első percek. A 10. perc meghozta a mérkőzés első célját, melyet a hazai védelem statisztálása mellett a Battaiak szereztek. A vendégcél után lábra kaptak az esztergomiak és támadásaikat siker koronázta a 17. percben.

A továbbiakban változatos játékot mutattak a küzdő felek, előbb újra a Batta szerzett vezetést, amit a Vitézek a 37. percben tudtak kiegyenlíteni, így 12-12-es állással tértek szünetre a csapatok. A második játékrész azonnali esztergomi vezetéssel indult, a szemfüles Bogdan céljával vezetést szerzett a hazai csapat. A vendégek a 10. percben vitt céljukkal egyenlítettek. A hátralévő idő meddő játékkal telt, így maradt a 19-19-es eredmény. A mérkőzés folyamán a Vitéz-seregben 18-as számmal játéklehetőséget kapott az éppen 18 évét betöltő nagy tehetségű Róth Bence is, csereként pedig pályára lépett Rácz Bence is, aki szintén tehetséges fiatal játékos. Sajnos a második játékrészben pályára lépő Heckel Zoltán vállsérülést szenvedett.

A mérkőzés igazságos eredményt hozott. A Vitézek legközelebb 5-én, szombaton Budapesten az Exiles otthonában szerepel bajnoki mérkőzésen.

Vitézek:
Huszár, Varga, Hock, Koller, Jámbor, Berbesi, Borzas, Róth, Soós, Suiogan, Volentér, Köbl, Bogdan, Czakó, Iftode.
Csere: Heckel, Rácz, Csákvári, Iván, Ardelán
Célok: Bogdan 10, Iftode 5, Soós 4.
Edző: Sölösi László.
Vezette: Mátrai Norbert.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.