Városlista
2022. január 22, szombat - Vince

Hírek

2012. Október 04. 10:32, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp

Ritkaságok Hétvégéje a levéltárban

Ritkaságok Hétvégéje a levéltárban

Ritkaságok Hétvégéje címmel rendez programot a Komárom-Esztergom Megyei Levéltár október 13-án. Az eseményen elsősorban címerekkel és érdekességeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

A levéltár Vörösmarty utcai épületében október 13-án, 10 óra és 17 óra között a Ritkaságok Hétvégéje című rendezvény várja az érdeklődőket. A Fedezzük fel Heraldia Birodalmát programon belül 10 órától elkészítik a jelenlévők Herald király címerpajzsát és Heraldika királykisasszony koronáját, de családi címerek a megyei levéltárban címmel előadást is hallhatnak Kántor Klára főlevéltárostól, majd 14 órától Csáky Imre címertörténész, honvéd alezredes, a Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagja bemutatja Esztergom vármegye 1836-os címereslevelét. További részletek találhatók a levéltár honlapján.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 21. 12:08, péntek | Helyi

Az esztergomi születésű Pónya Sára is indul Pekingben a februári téli olimpián

Alpesisíben Kékesi Márton és Tóth Zita, míg sífutásban Kónya Ádám és Pónya Sára indulhat a februári, pekingi téli olimpián.

2022. Január 21. 11:42, péntek | Helyi

Túlnyomásos oxigénkamrát építenek az esztergomi kórházban

Az ország első államilag finanszírozott, kórházon belül kialakított túlnyomásos oxigénkamrája az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban épül meg.

2022. Január 21. 09:45, péntek | Helyi

Lovas útvonal létesül Esztergom és Pomáz között

Pályázati forrásból épül lovas- és kerékpárút a határ menti térségben. Pomáz és Esztergom között lovastúra-útvonal kerül kijelölésre, míg Szlovákiában Karva és Párkány között 18 km hosszúságú kerékpárút épül.

2022. Január 20. 13:56, csütörtök | Helyi

Liquid - a SKURC csoport kiállítása a Duna Múzeumban

Január 21-én, pénteken 18.30-kor nyílik az a különleges tárlat, melyben a SKURC képzőművész csoport 8 tagja a víz létezésének és működésének sokfélesége alapján kreálta meg műtárgyait.