Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2012. Február 08. 13:33, szerda | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Robbanás a tanyán, többszörös lábtörést szenvedett az idős nő

Robbanás a tanyán, többszörös lábtörést szenvedett az idős nő

Súlyosan megsérült egy idős asszony, amikor mórahalmi otthonának melléképületében felrobbant egy kazán kedden este – tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.

A helyszíni szemle adatai szerint kedd este 8 óra körül a hetvenesztendős nő a tanya melléképületében akarta begyújtani a fűtőberendezést, amely felrobbant. Az asszony súlyos sérülést, többszörös lábtörést szenvedett – mondta el Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A mentők a sérült asszonyt kórházba szállították.

A detonációt feltehetően jégdugó okozhatta, mivel a vegyes tüzelésű kazánt már hetek óta nem használták – közölte az alezredes. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

Hétfőre virradóra Szentesen egy férfi halálát okozta kazánrobbanás, ezért a szóvivő felhívta a figyelmet, hogy a rendkívüli hideg időre tekintettel a régebb óta nem használt fűtőberendezést begyújtás előtt minden esetben mutassák meg szakembernek, hiszen a berendezés csőrendszere eljegesedhet, amely jégdugó kialakulásához vezethet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 24. 09:45, péntek | Kék hírek

Közel 9000 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak egy bolgár furgonban

Közel kilencezer doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát és 20 liter ismeretlen eredetű alkoholos italt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy bolgár furgonban, amit az M43-as autópályán ellenőriztek.

2024. Május 22. 07:34, szerda | Kék hírek

Hollandiában rekordszámú droglabort számoltak fel tavaly

A holland rendőrség rekordszámú, 151 droglabort számolt fel tavaly, szemben a 2022-ben fellelt valamivel több mint százzal, ugyanakkor kevesebb marihuánaültetvényt találtak, mint a megelőző évben

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.