Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2016. Február 05. 09:40, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Robbanóanyagot és lőszereket találtak egy tatabányai garázsban

Robbanóanyagot és lőszereket találtak egy tatabányai garázsban

Egy tatabányai garázsban préselt robbanóanyagot, aknavetőket, tüzérségi lövedékeket és egyéb haditechnikai eszközöket találtak, a feltételezett tulajdonost a bíróság pénteken jogerősen előzetes letartóztatásba helyezte

- tájékoztatta a Tatabányai Törvényszék szóvivője az MTI-t. Szabó Ferenc elmondta, a gyanúsított budapesti lakóhelyén is találtak egy lőfegyvert, géppuska- és gépágyú-zárszerkezetet, valamint 138 lőszert. A férfi megalapozottan gyanúsítható robbanóanyaggal és lőfegyverrel való visszaéléssel.

A gyanúsítottat korábban ugyanilyen bűncselekmények miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. A megalapozott gyanú szerint a férfi ezután is hosszabb időszakon át szerzett robbanóanyagokat és haditechnikai eszközöket.

Az MTI információi szerint a tatabányai színház mögötti Liget soron található garázsban péntek délben is tartott a kedd este óta zajló helyszíni szemle. A garázzsal szemközti házak lakói elmondták, hogy teherautószámra szállították el a talált tárgyakat, köztük egy akkora bombát, amelyet csak több ember tudott kocsira rakni.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr főkapitányság sajtóreferense, Racsné Galambos Gréta az MTI-nek elmondta: a helyszínt elsőként a tűzszerészek vizsgálták át, és megállapították, hogy nem fenyeget robbanás, a lakosság nincs veszélyben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:14, kedd | Helyi

Magyar Nagydíj

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán

2024. Június 25. 13:36, kedd | Helyi

ELTŰNT HOLTSÁG AMINA MIRIAM

Eltűnés miatt keresi a Komáromi Rendőrkapitányság a 14 éves lányt.

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.