Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Április 15. 09:29, kedd | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter / fotó: fb.com/A Vitézek

Rögbi: ezüstös U18-as Eb-szereplés, a felnőttek legyőzték az osztrákokat

Rögbi: ezüstös U18-as Eb-szereplés, a felnőttek legyőzték az osztrákokat

Kemény meccsen a lett együttes nyert az U18-as Európa-bajnoki döntőben a magyar válogatott ellen Esztergomban szombaton. A felnőtt legjobbjaink viszont legyőzték Ausztria csapatát az Európai Nemzetek Kupájában.

Több mint ezer szurkoló előtt játszott Európa-bajnoki döntőt szombaton a magyar U18-as válogatott a lettek ellen a Prímás-szigeten az RCH pályán. Kemény meccs várt a fiúkra, hiszen finálés ellenfelük tavaly még egy osztállyal feljebb szerepelt. Ez meg is látszott a kezdésen, hiszen a lettek elképesztően keményen indították rohamozásaikat, legjobbjainknak 20 percig nem is sikerült áttörni igazán a felezővonalon. Ezzel együtt sikerült válogatottunknak az első félidőben három büntetőt is értékesíteni, így a csapat feljött a a korábban már hétpontot szerzett lettekre és a szünetre 7-6-as vendégvezetéssel mehettek az együttesek.
A második játékrészben folytatódott a kemény csata, de ekkor már csak a lettek tudtak célt és pontokat szerezni. Legjobbjaink igyekeztek felvenni a kesztyűt és rohamozták a lett célterületet, de a vendégeknek sikerült, esetenként szabálytalanságok árán is, de megakadályozni a magyar támadásokat. A végére kissé elfogyott a lendület játékosainkból, az ellenfél azonban ezt kihasználva újabb célt szerzett és ezzel kialakult a 24-6 végeredmény. Ezzel pedig a lettek jutottak egy osztállyal feljebb az Európa-bajnokság során.

A döntő mellett a bronzmeccsen Dánia 9-5-re legyőzte Bulgáriát, a bolgárok pedig így kiestek a csoportunkból.

Mindezek után pedig a magyar felnőtt válogatott az Európai Nemzetek Kupájában remek teljesítményt nyújtva legyőzte 23-12-re Ausztriát. Legjobbjaink ezzel így már öt győzelemmel és két vereséggel várják a selejtezősorozat utolsó, május 14-ei mérkőzését Ciprus ellen.

Kapcsolódó cikk:
Rögbi – feltörekvő esztergomi ifjúság – iskolai bajnokság eredmények

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.