Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Szeptember 25. 12:33, kedd | Helyi
Forrás: lvp/fotó: Magyar Kurír – Mudrák Dániel

Érseki áldás a szentgyörgymezői plébánia közösségi házán

Érseki áldás a szentgyörgymezői plébánia közösségi házán

Megáldotta Erdő Péter bíboros, prímás esztergom-budapesti érsek múlt vasárnap a szentgyörgymezői plébánia újonnan elkészült közösségi házát, mely a rendszeres programok mellett alkalmi eseményeknek is otthont ad.

Vasárnap, a 10 órakor kezdődő ünnepi szentmise után áldotta meg Erdő Péter bíboros, prímás esztergom-budapesti érsek a szentgyörgymezői plébánia új közösségi házát, ahol már a helyi közösség szombaton fogadta a Nyitott Templomok Éjszakája rendezvény látogatóit. Fehérvári Lajos plébános szerint eddig a plébánián a közösségi alkalmak megrendezésére csak egy kis terem állt rendelkezésre, a programokat csak nagyon nehézkesen lehetett megvalósítani. Most már azonban az egyházmegyei támogatásból és adakozók jóvoltából megépült közösségi háznak köszönhetően mindez nem jelent problémát.

Az építkezés még tavaly ősszel indult, karácsonyra már használhatóvá is vált a 90 négyzetméteres nagyterem. A mosdók, a konyha és a tetőtér viszont idén nyárra készült el. A közösségi házat a hittancsoportok, a Karitász, a Baba-Mama Klub, a felnőtt csoport, a nyugdíjasklub és a családcsoport vehette birtokba. A rendszeres programokon kívül azonban alkalmi rendezvények, előadások, lelkinapok helyszínéül is szolgál majd az épület.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.