Városlista
2021. december 5, vasárnap - Vilma

Hírek

2011. Augusztus 03. 14:41, szerda | Belföld
Forrás: STOP

Értelmetlen, de látványos

Értelmetlen, de látványos

Nagyon pihent elméjű, puzzle-függő embereknek készül a hatszög-óra, amiről csak a tulajdonosa tudja, mennyi is a pontos idő.

A kódfejtők ideje lejárt - vagy mégsem? Az állandó dekódolásra vágyóknak készül az a karóra, melynek "számlapját" LED-csövecskékből álló hatszöveg alkotják. Öt nehézségi szintet állíthat be a felhasználó, attól függően, mennyire akarja összezavarni ismerőseit vagy saját magát. Garantáltan már az első megfejtése is komoly kihívást jelent a be nem avatottaknak.

A csövecskék csak gombnyomásra kezdenek világítani, egyébként úgy néz ki a szerkezet, mintha egy méhsejt-lemezt tekertünk volna a csuklónkra.

Kéregetők lekoptatásához is ideális eszköz.

- Ha megmondod menni az idő, kapsz egy százast! Nem tudod? Akkor itt marad a pénz!

A feladat csak első ránézésre nehéz. Ha nem kódként tekintünk a jelekre, hanem a klasszikus számok nyomait keressük, és kissé távolabbról nézzük a számokat, máris kiderül, csupán egy jópofa tipográfiai trükk az egész.

Címkék: óra

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 05. 13:05, vasárnap | Belföld

Érdemes még az év vége előtt babakötvény-számlát nyitni

Már több mint 262 ezer gyermeknek van babakötvénye. Ez az egyik legjobb magyar befektetés, és ha a számlára a befizetés december 31-ig beérkezik, akkor még erre az évre is jár az állami támogatás

2021. December 05. 11:02, vasárnap | Belföld

Halálos lakástűz történt Győrben

Halálos lakástűz történt Győrben szombat este - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel.

2021. December 05. 09:19, vasárnap | Belföld

Többfelé megmaradt a hó és néhol újabb havazás várható

Vasárnap reggelre az országban többfelé alakult ki hóréteg; a Kékestetőn már csaknem 20 centiméteres a hóvastagság. Néhol újabb havazás várható.

2021. December 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Több mint hatmillió forintot csaltak ki egy idős férfitől

Több mint hatmillió forintot csaltak ki ismeretlenek egy idős férfitől Heves megyében - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szombaton az MTI-t.