Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Május 14. 09:35, hétfő | Helyi
Forrás: ügyészség

Saját apját bízta meg kislánya megölésével egy tatai asszony

Saját apját bízta meg kislánya megölésével egy tatai asszony

Felbujtóként, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt azzal az asszonnyal szemben a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

A nő arra akarta rávenni az apját, hogy ölje meg a kislányát. A főügyészség a férfit védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntettével vádolja.

Az I. rendű vádlottnak két kislánya van, a nagyobbik öt, a kisebbik három éves. Édesapja, a II. rendű vádlott az egyik rehabilitációs intézetben lakik, könnyen befolyásolható, de a beszámítási képessége nem kizárt. Az édesanya elhatározta, hogy ráveszi az apját a kisebbik lányának megölésére, ezért a férfit telefonon egy kitalált ürüggyel találkozóra hívta.

A vádlottak tavaly augusztus 13-án Tatán találkoztak, ahová az anya babakocsival magával vitte a kisebbik gyermekét, majd sétálni indultak. Útközben egy boltnál az asszony sört, konyakot és bort vásárolt, hogy az apját leitatja. A férfi egy óra alatt megitta az összes italt, melynek hatására ittas állapotba került. Ezt kihasználva az asszony felszólította, hogy a kislányt fojtsa meg, azt állítva, hogy a gyermek nem az ő lánya. Ekkor mindketten egy fás-bokros részhez tolták a babakocsit, az asszony figyelte, jön-e valaki, közben a férfi a kislány nyakát kis erővel rövid ideig szorította, de amikor látta, hogy a sértett arca kékülni kezd, a bűncselekményt önként abbahagyta.

Mikor az asszony látta, hogy az apja nem tett eleget a kérésének, a férfit hazaküldte, ezt követően hívta a mentőket.

A kislány nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a nyak hosszabb ideig történő szorítása esetén, az agy vérellátási zavarának következményeként a sértett halála következett volna be.

Az I. rendű vádlott cselekménye tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel, a II. rendű vádlotté három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az elkövetők büntetőjogi felelősségéről a Tatabányai Törvényszék fog dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.