Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Január 31. 14:13, péntek | Helyi
Forrás: LMP

Schiffer András bemutatta az LMP megyei jelöltjeit

Schiffer András bemutatta az LMP megyei jelöltjeit

Schiffer András sajtótájékoztatón mutatta be a Lehet Más a Politika Komárom-Esztergom megyei egyéni országgyűlési képviselőjelöltjeit.

Az LMP társelnöke a sajtótájékoztatón kifogásolta, hogy a kormány le akarja tolni az Országgyűlés torkán az Orbán-Putyin paktumot.

A megyei jelöltbemutatón Schiffer András a Lehet Más a Politika három egyéni országgyűlési választókerületben induló politikusát ismertette meg a sajtóval és a megyei nyilvánossággal. Az LMP társelnöke arról beszélt, hogy a párt az ország minden egyéni választókerületében indít jelöltet, a Lehet Más a Politika tehát mindenhol ott lesz, mindenhol választható lesz annak érdekében, hogy Magyarország számára legyen alternatíva a narancsos és vörös oligarchák pártjával szemben.

Az LMP társelnöke kifogásolta, hogy a kormány mindössze három nap alatt akarja lenyomni az Országgyűlés és az ország torkán az Orbán-Putyin paktumot, amely a következő száz évre orosz atomgyarmattá teszi Magyarországot. A Fidesz úgy dönt az ország jövőjéről, hogy a megállapodást továbbra sem tette nyilvánossá, a magyar emberek a mai napig nem tudják, hogy a kormány miért adósítja el az országot a paksi bővítés kedvéért, amelynek háttértanulmányait, költségvetési hatásait és különösen alternatíváit nem volt lehetősége megvitatni az országnak. A paksi bővítés ügyében atomnagykoalíció működik, amiben a Fidesz és az MSZP együttműködött eddig is, és mindkét pártnak csak ellenzékben voltak kifogásai, amint kormányra kerültek, atompártivá váltak.

Schiffer András bemutatta az LMP Komárom-Esztergom megyében induló egyéni választókerületi jelöltjeit.

Schiffer András bemutatta az LMP Komárom-Esztergom megyei jelöltjeit

Szabados Sándor 1963-ban született, családjával Oroszlányban él, 18 éves kora óta mozdonyvezetőként dolgozik, és a Mozdonyvezetők Szakszervezetében tevékenykedik. A megye 3. választókerületében induló jelölt elmondta: „Fontosnak tartom a megújuló energiaforrások támogatását Oroszlányban és térségében, valamint a kis- és makró vállalkozások helyzetbehozását a választókerületben. Emellett komoly figyelmet szentelek a kistérségi közlekedés fellendítésének."

Prommer Mátyás biológus-ökológus Esztergomban született és ma is a városban él. Korábban itthon és külföldön dolgozott hazai, EU-s és nemzetközi programokban, vállalkozásokban és az államigazgatásban is, de mindig a természetvédelem területén. A megye 2. választókerületében induló Prommer elmondta, hogy „szolgálni szeretné a választókerületben élő polgárokat, mert most a közszolgálat neve alatt nem a köz szolgálata folyik, hanem jól körülírható gazdasági érdekcsoportok kiszolgálása, a köz rovására"

Gutai Zsolt Tatabányán él családjával. Matematikus, matematika tanár szakon tanult, dolgozott családi vállalkozásban, 10 éve az élelmiszer-kereskedelemben tevékenykedik. A megye 1. választókerületében induló jelölt elmondta: „Hibának tartanám, ha megelégednénk azokkal a munkahelyekkel, amelyek a tatabányaiakra csak és kizárólag egyösszeszerelő üzemalkatrészeiként tekintenek.Ezért nyilvános képviselőjelölti vitát kezdeményezek a többi jelölttel, hogykiderüljön a választók előtt, mit gondolnak Tatabánya jövőjéről."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.