Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2023. Július 03. 11:44, hétfő | Sport

Semmit sem kockáztattunk!

Semmit sem kockáztattunk!

A Kronome - Pásztor ralipáros, boldogan haladt át a Széchenyi Téren felállított céldobogón az 56. Mecsek Ralin.


56. Mecsek Rally – 2023.06.22.-24.
Kronome Ákos – Pásztor Tamás
Skoda Fabia R2 – Andrew Motorsport Kft.

Ákossal beszélgetek a túlélő túrának is beillő verseny után.

Jól gondolom, hogy ha kupa nélkül is de, boldogan álltatok fel a Széchenyi Téren felállított céldobogón?
-Igen, ez így van, a verseny előtt eldöntöttük Tamással, hogy nem foglalkozunk sem a sajátunk, sem mások idejével, csak az autó megismerésére, beállítására szánjuk ezt a versenyt. A Skoda a pályabejárás előtti napon lett kész, tényleg egy métert sem mentünk vele. Minden megtett kilométer nagyon kellett, semmit sem kockáztattunk.


Szombaton kicsit hullámzó volt a teljesítményetek, Ennyire féltetek - vagy csak óvatosan mentetek - hogy milyen pályák fogadnak a vihar után?
-Nem féltünk, csak nem akartunk kockázatot vállalni, találkoztunk vizes, sáros részekkel, de nem volt vészes. Voltak szakaszok, ahol még nem volt jó az autó beállítása, egy balesetet mindenképp szerettünk volna elkerülni. Egy kiesés keresztülhúzta volna ezt a hosszú tesztet.


Csak sikerült szombaton is egy szakaszgyőzelem a Hetvehely - Golgota gyorson. a következő ORC versenyre ez bizakodásra adhat okot?
- A Fabia nagyon tetszik mindkettőnknek, van benne bőven még, a kanyarsebessége sokkal nagyobb, mint a régebbi autónknak. Ezt a gyorsaságit szeretjük, nagyon jó a ritmusa, próbáltunk azért mi is gyorsulni. A verseny folyamán, egyre közelebb kerültünk a kategória társakhoz.

Végezetül, szinte mindenféle talajviszony volt a két versenynap. Miként tudtatok gumit választani vagy állítani Skoda Fabia-n? Hogy értékeled a versenyt?
- Négy darab gumival teljesítettük a versenyt, száraz pályára való abroncsokkal mentünk végig, más nem működött volna. A Fabiat folyamatosan állítottuk, egyre jobban működik, van még munka vele, de haladunk előre, jó lesz.

Köszönjük a Partnereink és a Szervizcsapat segítségét most is: Mentes és Társai Kft., Kronome Zoltán, Valkai János, Petrás Zsolt.

Fotó: Hajóka SportFotó

– Hajósi Miklós –

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 24. 08:59, péntek | Sport

Dobogós helyekkel zárta a Pünkösdi Rallycross Fesztivált a Korda Racing

Négy hét után szállt újra versenybe a Korda Racing csapata a Magyar Rallycross Bajnokságban. A nemzeti mezőny Húsvét után újra a RabócsiRingen mérhette össze erejét.

2024. Május 24. 08:03, péntek | Sport

Orosz Pál: nem volt elegáns Stankovic távozása

Nem volt elegáns Dejan Stankovic vezetőedző múlt heti távozása a Ferencvárostól Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója szerint.

2024. Május 23. 08:08, csütörtök | Sport

Szinte minden a Veszprém mellett szól a döntő előtt

Szinte minden a Telekom Veszprém mellett szól a férfi kézilabda NB I pénteken kezdődő döntője előtt, amelyben a címvédő ellenfele ezúttal is a Szeged lesz.

2024. Május 22. 18:30, szerda | Sport

Bucsi a Red Bull Ringen győzelemmel zárt

A Red Bull Ringen folytatódott a 2024-es versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői, köztük Bucsi Attila és Berta Benjámin számára.