Városlista
2023. március 22, szerda - Beáta, Izolda, Lea

Hírek

2011. November 07. 07:21, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Sérültek nélkül jött a gép Hurghadából: kétségbeesett rokonok a reptéren

Sérültek nélkül jött a gép Hurghadából: kétségbeesett rokonok a reptéren

1 óra után leszállt az Egyiptomból érkező gép Budapesten; egyes információk szerint azonban a balesetet szenvedett busz utasai közül senki sem jött haza.

Vasárnap este szenvedett közúti balesetet egy magyar turistákat szállító busz Hurghadában. Az eddigi közlések szerint a balesetnek 11 halálos áldozata és 29 (egyiptomi források szerint 27) sérültje van. A Best Reisen utazási iroda csoportja három autóbusszal tartott szállodáiktól a repülőtérre, amikor az egyik busz felborult.

A sérültek között az al-Masztri al-Jum napilap szerint négy gyermek is van, egyikük állapota súlyos. Névtelenül nyilatkozó rendőrségi tiszviselők szerint a baleset oka az volt, hogy a sofőr a megengedettnél jóval gyorsabban hajtott, elveszítette az uralmat a busz felett, ami egy kanyarban kisodródott és felborult.

A kairói magyar nagykövetség információi szerint egy sérültet légi úton egy kairói katonai kórházba szállítottak, a többi sérültet pedig a hurghadai kórházban látják el.

A magyar külképviselet az utazási irodával és az egyiptomi hatóságokkal együttműködve intézi a sérültek és a halálos áldozatok hazaszállítását, folyamatosan kapcsolatban áll az áldozatok hozzátartozóival, zajlanak az azonosítások - mondta Kveck Péter nagykövet.

A baleset után azonnal hazatérő csoportban a 180 férőhelyes repülőgépen csaknem 150-en utaztak.

Egy édesapa, aki az indulás előtt beszélt a lányával, a budapesti repülőtéren újságíróknak azt mondta, hogy a balesetet szenvedett busz utasai nem jöttek még haza, azok sem, akik nem sérültek meg.

A leszállók között az MTI-nek a repülőtéren lévő tudósítója egyetlen sérültet sem látott, bár mindenütt mentősök várakoznak. Voltak olyan hozzátartozók is a reptéren, akiknek rokona ugyan nem érkezett meg, de más utasoktól tájékozódtak a balesetről.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 22. 14:20, szerda | Belföld

Petőfi 200 - Több száz Petőfi-kézirat vált elérhetővé az OSZK online adatbázisában

Petőfi Sándor születésének bicentenáriuma alkalmából mintegy ötszáz a költőhöz kapcsolódó kézirattal bővült szerdától az Országos Széchényi Könyvtár(OSZK) internetes tartalomszolgálatatása, a Copia.

2023. Március 22. 14:18, szerda | Belföld

Hamis autódiagnosztikát kínált a webáruházában

A NAV munkatársai hamis autódiagnosztikai eszközöket és autóalkatrészeket, illetve illegális szoftvereket foglaltak le nagy mennyiségben egy Győr-Moson-Sopron vármegyei vállalkozástól.

2023. Március 22. 11:53, szerda | Belföld

Emelkednek a pótdíjak a Volánbusz járatain

2023. Március 22. 11:45, szerda | Belföld

Több mint 1 millióval emelkedtek a budapesti V. kerületi négyzetméterárak 10 év alatt

Több mint 1 millió forinttal emelkedtek a budapesti V. kerületi négyzetméterárak 10 év alatt, 2022 év végére az ingatlanra fordított átlagos összeg már a 100 millió forintot is meghaladta.