Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2016. Január 05. 13:02, kedd | Helyi
Forrás: sajtóközlemény

Sikeres lábtenisz tornával zárta az óévet a sportcsarnok

Sikeres lábtenisz tornával zárta az óévet a sportcsarnok

A Pézsa Tibor Sportcsarnok utolsó rendezvénye minden évben a páros lábtenisz torna, melyet 2015 végén sem hagyott ki a spori. Az évzáró kupára rengetegen neveztek, köztük igen rutinos résztvevők is.

December 28-án a 120 év feletti korosztályban, 29 és 30-án pedig a 120 év alatti korosztályban küzdöttek meg a helyezésekért. A 120 év feletti (a pár összéletkora) kategóriában 10 páros nevezett be, akiket a szervezők 2X5ös csoportba sorsoltak. A csoportküzdelmek két helyszínen, párhuzamosan zajlottak (Gyakorló Iskola és Sportcsarnok), körmérkőzések után a csoportok első két helyezettje jutott be a rájátszásba.

Az ,,A” csoportból a tavalyi győztes Gaál- Hoffer páros Balassagyarmatról, valamint az először induló fóti illetőségű Kopp - Paulusz páros jutott tovább. A ,,B”- ben Kiss- Ibrányi Balassagyarmati és a Csillag- Mészáros- Tóth vegyes csapatok jutottak tovább. A keresztbejátszás során az első mérkőzésen a tavalyi győztes Gaál – Hoffer páros győzött ugyan a Csillag – Mészáros – Tóth csapat ellen, de talán a vártnál nehezebben tették ezt.

A másik mérkőzésen a fóti Kopp – Paulusz páros meglepetésre verte meg a balassagyarmati Kiss – Ibrányi párost és került a döntőbe, a mutatott játék alapján teljesen megérdemelten. A döntő végül nem hozott meglepetést, hiszen az utóbbi évek bajnok párosa most is remek színvonalat hozott és megnyerték az idei rendezvényt is, de a vesztes Kopp – Paulusz páros is minden dicséretet megérdemel.

Végeredmény:

1. Gaál Endre – Hoffer Miklós (Balassagyarmat)

2. Kopp Dezső – Paulusz János (Fót)

3. Kiss László – Ibrányi Ferenc (Balassagyarmat)

4. Mészáros Tibor – Csillag Attila- Tóth Gyula (Egom, Dorog, Komárom)

Külön díjat kapott legidősebb résztvevő Néveri Endre, aki 80 évesen is remek erőben és színvonalon játssza a lábteniszt immár 60 éve. Példa lehet mindenkinek.

A fiatalabb kategóriában 12 páros nevezett be, akiket 3X4-es csoportba sorsoltak. A csoportok 2-2 helyezettje jutott tovább, összesen 6 páros. A döntő napján 30-án a 6csapatot 2X3-as csoportba sorsolták ahol a körmérkőzések után a csoportok azonos helyezettjei játszottak. A ,, A” csoportot a verőcei illetőségű Csósza – Ifj. Csósza páros nyerte, a ,,B” csoportot pedig a dorogi Gál – Virági páros. Az elődöntőben az esztergomi fiatal focisták (Válent – Besey) nyertek az idősebb generációhoz tartozó szintén esztergomi (Pál – Kiss ) páros ellen és szerezték meg a bronzérmet. A döntőben a Dorogiak, akik először indultak ezen a rendezvényen 2-0-ra megverték a verőcei párost.

Végeredmény:

1. Gál József – Virági László ( Dorog)

2. Csósza Tamás – Ifj. Csósza (Verőce)

3. Válent Krisztián – Besey Dániel (Egom)

4. Kiss Zoltán – Pál György (Egom)

5. Dobsik Tamás – Vodicska Ferenc (Egom)

6 Kovács István – Tóth Péter – Varga László (Egom)

A díjátadáson Osvald Zsolt főszervező méltatta Dr. Magyar György életútját, kiemelve azt, hogy a tanulást és a sportot igen is össze lehet egyeztetni, lehet egyszerre mind kettőt magas szinten művelni, mint ahogy ezt Gyuri bácsi példája is mutatja. Egyben tolmácsolta a torna névadójának jó kívánságait, aki a rendezvénye betegség miatt nem tudott részt venni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.