Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Július 08. 05:00, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotók: MTI/Mohai Balázs

Sikeres szezonkezdés után folytatódik a Várszínház évada

Sikeres szezonkezdés után folytatódik a Várszínház évada

Két előadással is várja a közönséget a Várszínház a héten.

A teljes évad programja IDE kattinva érhető el!

Magukra találásban kortársak

Az Esztergomi Várszínház idei évadjában is helyet kapnak az amatőr színjátszás színes és izgalmas produkciói. Köztük az esztergomi Kaméleon Színház előadása, a Hobbi-sarok című darab, melyet július 10-én láthat a publikum. A Józsa Mara által írt műben a mai Magyarország egy Alföldön elrejtett sajátságos hangulattal bíró szegletének mindennapjai jelennek meg. A darab egyfajta jellegzetes társadalmi keresztmetszetét adja a kortárs magyar valóságnak, melyben a nyugdíjasok, a magukat kereső fiatal nemzedék, az értelmiség, a család egy-egy tipikus képviselője, alakzata jelenik meg. Vajon sikerül-e mindegyiküknek újra és újra rátalálni az élet folytatásának értelmére? Ennek megválaszolására vállalkozik a színmű – olvasható a Várszínház közösségi oldalán.

Az előadás július 10-én, pénteken 21:00-kor kezdődik.

Szenvedéstörténet a nácik börtönében

A Gestapo fogságában eltöltött időszakról szól a Karády zárkája című megrázó erejű monodráma, melyet július 11-én láthat a publikum az Esztergomi Várszínházban. A két világháború közötti korszak legnagyobb dívájának börtönben, kínok és megaláztatás, de főként a legmélyebb emberi, lélekgyötrő kétségek között eltöltött kálváriája valójában Karády Katalin a magyar rajongók háborús szenvedéstörténete is. Ki gondolta volna, hogy a millió által imádott és legnagyobbra tartott színész-énekesnő a nácik poklába kerül? Bartha Boróka elementáris erővel ábrázolja a megélt félelmek gyötrelmében a szabadságra, a szabadulásra vágyó nemes lelkű asszony alakját, sőt a dívalegenda híres dalait is megszólaltatja. A Gyulai Várszínház zenés-prózai vendégelőadását Darvasi László művéből Béres László rendezte.

Az előadás július 11-én, szombaton 21:00-kor kezdődik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.