Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. Május 14. 08:15, szerda | Helyi
Forrás: KEMRFK

Sírokat rongált meg Csolnokon egy ittas fiatal

Sírokat rongált meg Csolnokon egy ittas fiatal

A márványtáblát a sírra döntötte, a rézből készült mécsest pedig összetörte a gyanúsított, akit március 18-án fogtak el és hallgattak ki gyanúsítottként a dorogi nyomozók.

A rendőrség március elsején szerzett tudomást a bűncselekményről, miután egy csolnoki házaspár kilátogatott a falu temetőjébe és meglátta hozzátartozója megrongált sírját. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a márványból készült fejfát a szél nem dönthette ki, az emberi erő hatására fordult ki a helyéről. A helyi körzeti megbízottak körbejárták a temetőt és további két megrongált síremléket talált. Az egyenruhások segítettek a családnak helyére rakni a márványtáblát, majd adatgyűjtést végeztek a tettes elfogásának érdekében. A dorogi rendőrök alig két hét alatt kiderítették ki rongált a csolnoki temetőben. A 18 éves P. M-et március 18-án fogták el és hallgatták ki gyanúsítottként a dorogi nyomozók.

Gyanúsítotti kihallgatásán a fiatal férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondta, hogy barátjánál volt, ahol bort ittak, több pohárral. Az italozást követően a temető feletti kőbányába mentek. Útjuk a sírkerten keresztül vezetett oda és vissza is. A hazafelé tartó úton megpihentek a sírok között. Az egyikre rákönyökölt, ennek következtében dőlt el a márvány fejtábla. A másik kettőt is a gyanúsított rongálta meg, szintén a könyökével döntötte fel azokat. P. M. ellen rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, melyet kedden vádemelési javaslattal megküldött az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT