Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Július 26. 06:00, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Sok buszvezetőt ér verbális, vagy fizikai támadás

Sok buszvezetőt ér verbális, vagy fizikai támadás

A Volánbusz járművezetőit érő bármilyen szóbeli és fizikai bántalmazás elfogadhatatlan, a cég mindent megtesz munkavállalói és utasai védelmében - reagált kedden a közlekedési társaság az elmúlt három napon történt támadásokra.

A Volánbusz közleményéből kiderül, szombaton, vasárnap és hétfőn Törökbálinton, Miskolcon és Napkoron alakult ki konfliktusos helyzet az utazási feltételeket be nem tartó utasok miatt. Törökbálinton és Miskolcon a buszvezetők súlyos sérüléseket szenvedtek agresszív utasoktól, Napkoron rendőri intézkedésre is szükség volt. Emellett rendszeresek az autóbusz-vezetőket érő szóbeli bántalmazások, becsületsértések is - tették hozzá.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az autóbusz-vezetők közfeladatot látnak el, ezért az őket ért támadások a Büntető törvénykönyv szerint bűncselekménynek minősülnek. Az autóbuszok nagy részén fedélzeti kamerák működnek, amelyek a megtörtént esetek felderítésében is segítenek. A Volánbusz minden esetben feljelentést tesz - húzták alá.

A Volánbusz elítéli az autóbusz-vezetők elleni támadásokat, és mindent megtesz kollégái, valamint utasai védelme érdekében - hangsúlyozták. A társaság munkatársai segítséget kérhetnek a diszpécseri szolgálaton keresztül a Biztonsági Igazgatóság munkatársaitól, valamint a rendőrségtől is. A Volánbusz szorosan együttműködik a rendőrséggel és még szorosabbra fűzte kapcsolatait az Országos Polgárőr Szövetséggel. Emellett éves oktatások keretében konfliktuskezelési eljárásokat is magába foglaló képzéseket szervez munkatársai számára - sorolták.

Fotó: Pixabay

Címkék: buszvezető, volán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.