Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2021. Május 11. 18:16, kedd | Belföld
Forrás: Index

Sok jó cég kis helyen is elfér

Sok jó cég kis helyen is elfér

Egy szegedi víkendházba 61 céget jelentettek be.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival és a fiával, valamint további 32 cégképviselővel szemben, akik közreműködhettek abban, hogy 61 cégnek valótlan székhelyet jegyeztek be.Az ügyészség vádirata szerint az apa és fia megállapodtak abban, hogy az apa tulajdonában lévő, Szeged kertes részén lévő víkendházba az őt megkereső cégeknek nyilatkozatban engedélyezi a székhelyhasználatot.

A víkendházat a gazdasági társaságok csupán a cégadatok között tüntethették fel székhelyként, az nem került a tulajdonukba és a nyaraló használatára sem voltak jogosultak.

Az ingatlanban a gyakorlatban csak a postai küldemények átvétele történt meg. A cégek a valóságban a házat gazdasági célokra, ügyfelek fogadására, raktározásra vagy iratok megőrzésére nem használhatták, ott nem jelenhettek meg, mivel az ingatlan ilyen célokra egyáltalán nem volt alkalmas. Az apa és fia az ingatlanukba bejegyzett székhelyű gazdasági társaságoknak segítséget nyújtottak ahhoz, hogy a közhiteles cégnyilvántartásba a székhelyre vonatkozóan valótlan adatokat jegyeztessenek be.

A járási ügyészség a vádlottakat közokirat-hamisítás bűntettével vádolja. Bűnösségükről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni – írta az ügyészség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.