Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. December 27. 23:06, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotók: police.hu

Sorban buktak le a drogosok és dílerek Esztergomban

Sorban buktak le a drogosok és dílerek Esztergomban

Több díler és kábítószerfogyasztó is lebukott idén Esztergomban és a környéken. A terjesztők közül legutóbb hatot kaptak el a rendőrök. Összegyűjtöttük a legkirívóbb eseteket a térségből.

A nyomozók 21 főt hallgattak ki gyanúsítottként legutóbb december közepén egy 8,5 millió forintos drogfogás kapcsán Esztergomban. Akkor a rengeteg kihallgatás mellett hét gyanúsított közül hatot őrizetbe vettek a rendőrök.

Előtte december elején két sárisápi és egy pilisvörösvári kábítószerdíler ellen emelt vádat az esztergomi ügyészség. A vádlottak a gyanú szerint hónapokon keresztül árultak kábítószert a térségben.

November végén kábítószerfogyasztók buktak le Esztergomban, miután fizetés nélkül elhajtottak egy benzinkútról a tankolást követően. A kertvárosi polgárőrök segítségével el is kapták végül a rendőrök a gyanúsítottakat.

Ugyancsak novemberben léptek egyet előre a hatóságok egy korábbi ügyben, mely során kiderült, hogy egy esztergomi, fiatal fodrásznő nemcsak hajat vágott ügyfeleinek, hanem különböző kábítószereket is árult. A 23 éves nővel szemben vádat is emelt az ügyészség.

Októberben bedrogozva akart lopni egy 25 éves férfi az egyik esztergomi üzletből.

Augusztusban egy egyszerű igazoltatáson bukott le egy 21 éves leányvári fiatal kábítószerbirtoklással.

Júliusban egy 19 éves körözött fiatalt is drog miatt kaptak el a rendőrök Dorogon.

Júniusban pedig egy kábítószer-birtokló körözött tolvajt fogtak Esztergomban a rend őrei.

Májusban egy nagyszabású akció során több dílert is elkaptak az esztergomi rendőrök, miután az egyik helyi kocsmából kiindulva a nyomozók több terjesztőt is elfogtak és több fogyasztót is kihallhattak.

Márciusban ugyancsak ügyészségi szakaszba lépett annak a két dorogi férfinak az ügye, akik a saját családi házuk borospincéjét használták kábítószer termesztésre.

Az esztergomi és térségi dílerek – mint márciusban kiderült – nemcsak a környéken „dolgoznak”, az egyenruhások ugyanis egy fővárosi szórakozóhelyen tartott razzián egy 25 éves esztergomi kábítószerkereskedőt is letartóztattak.

Január elsején pedig akadt, aki nem egyszerűen „csak” ittas vezetéssel kezdte az újévet, hanem bedrogozva ült a volán mögé.

Ittas és a kábítószer hatása alatt vezető autósokat azonban szinte – rendre – minden héten elkapnak az esztergomi és a környékbeli rendőrök.

A rendőrség folyamatos hangsúlyozza a drogok (designer) egészséget, családi életet, iskolai tanulmányokat károsan befolyásoló hatásait, a fogyasztás, terjesztés büntetőjogi következményeit. Az idei esetek összegyűjtésével minderre igyekszünk mi is ráirányítani a figyelmet!

A rendőrség a fiatalok kábítószer-fogyasztásának megelőzése érdekében prevenciós és segítő szolgáltatással áll a szülők, családok rendelkezésére Esztergomban is!

Hogyan segíthet a szülő a gyermekének a drogfogyasztás elkerülésében?

A szülő igen sokat tehet gyermeke viselkedésének, reakcióinak kialakításában, a helyes döntéshozatal elsajátításában. Érdemes személyes példamutatással élni, mivel a legnagyobb hatást ő érheti el gyermekénél.

Az első esetben tapasztalt drogfogyasztásnál alapvető a szülő-gyermek közötti nyílt, segítő szándékú beszélgetés.

Fontos, hogy érezze a gyermek a határozottságot, következetességet, gondoskodást, s ne legyen a szülő elutasító. Mutasson rá a drogfogyasztás veszélyeinek ok-okozati összefüggéseire.

A gyermeknek tudnia kell, hogy „az ajtó mindig nyitva áll előtte”, és a szülő, vagy szülei meghallgatására, beszélgetésre készen állnak.

A fiatalok általában barátok hatására, barátokkal próbálják ki először a drogokat. Ezért is fontos, hogy a szülő ismerje gyermeke barátait, esetlegesen tudja elérhetőségüket, és lehetőleg többször találkozzon velük.

Ha bűncselekménygyanús esetet észlelnek, hívják a Telefontanú 06-80-555-111 ingyenes telefonszámot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.