Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Október 18. 10:11, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Fotók: police.hu

Sorban lopták el a kocsikat Kertvárosban - FOTÓKKAL

Sorban lopták el a kocsikat Kertvárosban - FOTÓKKAL

Rácsok mögött marad az ítélethirdetésig is a 33 éves K. Sándor és a 18 éves B. Dávid, akik több kocsit is elloptak Kertvárosból. Két év börtönt kaphatnak.

Jármű önkényes elvételének bűntette miatt indult ügyben benyújtott vádiratban indítványozta az Esztergomi Járási Ügyészség a két autótolvaj letartóztatásának fenntartását a bűnismétlés veszélye miatt – közölte az ügyészség.

Kifejtve, hogy az egyik férfi április 19-én este Esztergom-Kertvárosban egy telken meglátott egy kocsit, abba beült azért, hogy azzal Tokodaltáróra haza menjen. Az indítókulcs az autóban volt, a férfi a kocsit előbb a nyitott kerítéskapun kitolta az utcára, majd 50 méteren át tolta azért, hogy azt később beindítva elvigye. Később viszont meggondolta magát és hátrahagyta, de visszament az ingatlanhoz, hogy egy másik kocsiba üljön be. Végül a benne lévő kulccsal elindította és Tokodaltáróra vezette.

A férfi társával aztán április 24-én este 2 óra körül ugyancsak Esztergom-Kertvárosban ment, egyikük egy ingatlan előtt leparkolt, nyitott kocsit kísérelt meg elvinni, de nem járt sikerrel. Ugyanez a férfi szintén az ingatlan előtt parkoló másik járművet viszont a benne lévő indítókulccsal beindította, majd a gyanúsítottak a Lóga-tó melletti földútra fordulva mentek, ahol árokba hajtottak.

Az elkövetők április 25-én 4 órakor ugyancsak Esztergom-Kertvárosban az egyik ház udvarán álló autót szintén a benne lévő indítókulccsal indították be, majd hajtottak el, de végül a jármű egy másik utcában megállt, mert a tulajdonosa úgy alakította át a kocsit, hogy a generátor önmagától ne tudjon tölteni.

A férfiak ezután Esztergom-Kertvárosban egy másik ingatlan előtt parkoló kocsit próbáltak elvinni, de nem találták meg a napellenző mögé rejtett indítókulcsot. A vádlottak viszont egyből új célpontot találtak. Egy szintén az ingatlan előtt álló másik kocsiba beszálltak, a járműben tárolt indítókulcs segítségével azt az egyik férfi beindította és azzal közösen Leányvárra mentek, ahol a kocsit egy fás-bokros területen elrejtették.

Az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság az elkövetők letartóztatását 2019. április 26-án rendelte el.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett a letartóztatás fenntartására, valamint arra, hogy amennyiben a vádlottak az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismerik, és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, úgy a bíróság az egyik férfit 2 év börtönbüntetésre, és 4 év közügyektől eltiltásra, a másik férfit 2 év 6 hónap börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.