Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Január 30. 07:54, hétfő | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu

Sorra zárják be a Párkány környéki iskolákat

Sorra zárják be a Párkány környéki iskolákat

Az influenzajárvány miatt sorra zárják be a Lévai járás óvodáit és iskoláit. Az Érsekújvári járásban Kéménden január 30-ig, Párkányban, a szlovák alapiskolában és a szakközépiskolában február 6-ig szünetel a tanítás.

Alena Frtúsová, a lévai Regionális Közegészségügyi Hivatal igazgatója elmondta, hogy a Lévai járásban az influenzajárvány miatt tizenöt oktatási intézményben szünetel a tanítás. Ezekben az óvodákban és iskolákban a gyerekek 40 százaléka hiányzik.

Berekalján (Podlužany), Garamkovácsiban (Kozárovce), Garamkálnán (Kalná nad Hronom), Garamsallón (Tekovské Lužany), Ipolyságon, Zselízen és Léván is van olyan intézmény, amelyet a hiányzás miatt be kellett zárni. Ezeken a helyeken hétfőn (január 30.) kezdődik el újból a tanítás.

Nyitra megyében a múlt héten 57,7 százalékkal nőtt az influenzás megbetegedések aránya. 1831 beteg közül 285 személynél lépett fel komplikáció. Szövődményként leggyakrabban arcüreggyulladás (49,8 százalék), tüdőgyulladás (30,5 százalék) és középfültő-gyulladás (19,7 százalék) alakult ki. A hét elején közétett adatok szerint az elmúlt héthez viszonyítva 32,8 százalékkal nőtt az orvoshoz fordulók aránya. Az influenza 302 betegnél okozott komplikációt (arcüreg-, tüdő- és középfültő-gyulladás).

Az érsekújvári Czuczor Gergely Alapiskolában és a Vár utcai szlovák alapiskolában február 6-ig van influenzaszünet. A Dévény utcai szlovák alapiskolában január 31-ig, a művészeti alapiskolában február 1-ig tart a szünet. Az Érsekújvári Regionális Közegészségügyi Hivatal javaslatára tilos a látogatás az érsekújvári egyetemi kórház onkológiai osztályán. Az influenzaszünettel kapcsolatos intézkedéseket a város és a kórház honlapján is megtalálhatók.

forrás: ujszo.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT