Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Február 12. 09:12, kedd | Helyi
Forrás: Esztergomi Vitézek / Koller József

Sport Életműdíjat kapott Pálos Imre

Sport Életműdíjat kapott Pálos Imre

Idén Pálos Imre vehette át az „Esztergom Sportjáért Életműdíj” kitüntetést szombaton a Rugby Club Hotelben, az Esztergomi Vitézek jótékonysági sportbálján. Az elismerést tizenöt sportegyesület tavaly alapította.

Tavaly civil kezdeményezésre tizenöt esztergomi sportegyesület megalapította az „Esztergom Sportjáért Életműdíj”-at, melyet olyan személyek kaphatnak meg, akik több mint 50 éve a sportban eltöltött munkájuk, példamutatásuk miatt elismerést érdemelnek. 2012-ben Markó Béla labdarúgó volt az első, aki díjazásban részesült.

Idén pedig az alapító sportegyesületek szavazatai alapján Pálos Imre, a közkedvelt sportvezető és sportújságíró vehette át az elismerést. A kitüntetéssel járó díjat és oklevelet múlt szombaton a Rugby Club Hotelben, az Esztergomi Vitézek Rugby Sportegyesület jótékonysági sportbálján az ismert sportvezető Vincze Ferenc, a Spori Print V-nyomda tulajdonos-ügyvezetője adta át az ünnepeltnek.

Pálos Imre 1940-ben Kassán született, iskolás éveit Gyulán töltötte, itt is érettségizett, ahol a helyi asztalitenisz csapat tagjaként több egyéni és csapatbajnoki címet szerzett. Felsőfokú tanulmányait a Miskolci Műszaki Egyetemen folytatta, és a helyi NB II-es MEAFC játékosaként, csapatkapitányaként több főiskolai bajnoki címet szerzett.

Mérnökként végzett 1964-ben, és még ebben az évben került Esztergomba, a Labor Műszeripari Művekbe. 1967-ben az Labor MIM Vasas spotegyesület titkára és a helyi sajtóélet sporttudósítója lett. Széles látókörűségének köszönhetően tényszerű és élvezetes cikkek tömegét írta a labdarúgás, kézilabda, birkózás, torna, úszás, tömegsport, rugby, kispályás labdarúgás, természetjárás, atlétika sporteseményeiről. Több éves titkári munka mellett 1973-tól a MIM Vasas birkózó szakosztály vezetését is ellátta, egészen a Labor MIM 1994-es megszűnéséig. Oroszlánrészt vállalt az új Esztergomi Birkózó Sportegyesület megalapításánál, a klubot pedig, mint elnök 15 évig vezette és biztosította zavartalan működését. Közben 1992 decemberétől az Esztergomi, majd 1995-től a Megyei Kereskedelmi és Ipari kamara ügyvezetőjeként végezte feladatait. 1986 és 2006 között az Esztergom és Vidéke hetilap munkatársaként dolgozott egészen nyugdíjba vonulásáig. Pálos Imre a sport és a sportújságírás megszállottjaként munkájáért 1973-ban Esztergomért emlékérmet kapott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT