Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Január 29. 10:52, szerda | Helyi
Forrás: (x)

Sportrekordok

Sportrekordok

A Guiness Rekordok Könyve a világ legnagyobb hitelesített és nemzetközileg elismert rekordgyűjteménye, amibe egyáltalán nem könnyű bekerülni. Nézzünk olyan jelenleg is aktív labdarúgókat és edzőket, akiknek ez összejött.

Cesc Fabregas

A spanyol labdarúgó már több mint 15 éve tagja az élfutballnak, jelenleg az AS Monaco játékosa. Fabregas mindig is élen járt a gólpasszok osztásában, és természetesen ezzel a képességével tudott bekerülni a Guiness Rekordok Könyvébe is. A játékos az Arsenal-ban kezdte profi karrierjét, majd rövid ideig hazatért a Barcelonához, de végül is a rekord a Chelsea csapatában született meg. Fabregas érte el a Premier League történetében a leggyorsabban a 100 gólpasszt, ehhez 293 mérkőzésre volt szüksége a játékosnak, amivel megelőzte Ryan Giggset, aki 367 alatt osztott ki 100 asszisztot, egy arbitrázs fogadás oldal szerint. A rekorddöntő gólpassz 2016-ban született, egy Stoke City elleni bajnokin Willian talált a hálóba Fabregas passza után. Azonban nagy kérdés, hogy meddig fog tartani a rekord, mert Kevin De Bruyne az idei szezonban megdöntötte a Premier League-ben leggyorsabban elért 50 gólpassz rekordját, a belga játékosnak mindössze 123 mérkőzésre volt szüksége ehhez. Tehát ha De Bruyne így folytatja és eltölt még pár évet a Premier League-ben, akkor nagy eséllyel pályázik a spanyol rekordjára.

José Mourinho

A portugál tréner már 5 különböző kategóriában is bekerült a Guiness Rekordok Könyvébe, de ezek között akad olyan rekordja is, amit azóta már megdöntöttek:
Mourinho az egyike annak az öt edzőnek, akik különböző klubcsapatokkal is megnyerték a Bajnokok Ligáját, Mourinhónak a Portóval és az Interrel is összejött ez a dicsőség.

A portugál edző lett a legfiatalabb vezetőedző, aki elérte a 100 mérkőzéses álomhatárt a Bajnokok Ligájában, 49 évesen és 12 naposan.

Ezen kívül még két Premier League rekordot is tart: ő őrizte legtovább a hazai veretlenségét aktuális klubcsapatával, ez a sorozat 9 évig tartott és 151 mérkőzést foglal magában, és a hazai pályán a legtöbb veretlenül megvívott mérkőzés rekordját is a portugál szakember tartja.

A 2016-os Guiness Rekordok Könyvébe egy 5. rekorddal is bekerült, de azt azóta Pep Guardiola az utóbbi két évben túlszárnyalta a Manchester Cityvel. Mourinho a 2004-05-ös szezonban 95 pontot szerezve lett bajnok a Chelsea csapatával, ekkor ez számított a legtöbb szerzett pontnak egy Premier League szezonban, Guardiola azonban tavaly 98 ponttal lett bajnok, a 2017-18-as szezonban pedig a 100 pontot is elérte a csapatával.

Sergio Romero

Romero nem olyan komoly rekordokat tart, mint az előtte felsoroltak, de egy szép teljesítménnyel, mezőnyjátékosokat megverve került be a könyvbe a neve. A Manchester United második számú kapusa 2019 márciusában állította fel az 1 perc alatt a felezővonalról szerzett legtöbb gól rekordját. A Vörös Ördögök edzésén Sergio Romero 20-szor, Ander Herrera 19-szer, míg Phil Jones 14-szer talált be egy perc alatt a kapuba a felezővonalról, így az argentin kapus neve került be a Guinness Rekordok Könyvébe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT