Városlista
2024. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2018. Augusztus 29. 17:08, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Sporttörténelmet írt a dorogi Új-Hullám – Együttműködésre lépett a Bp. Honvéddal

Sporttörténelmet írt a dorogi Új-Hullám – Együttműködésre lépett a Bp. Honvéddal

Elkezdte együttműködését a vízilabdasport továbbfejlesztésért az Új-Hullám SE és a Bp. Honvéd SE – hangzott el kedden meghívott vendégek, szülők, játékosok és a város vezetése előtt a dorogi uszodában.

Várhegyi Ferenc, az Új-Hullám SE elnöke elmondta, hogy a Bp. Honvéd SE dorogi szerepvállalása sporttörténelmi jelentőségű, hiszen az ország egyik legeredményesebb és egyik legnagyobb múltú egyesülete kezdi meg működését a városban. Az együttműködés lényege, hogy az Új-Hullám SE foglalkozik az úszásoktatásból kikerülő vízilabda előkészítősökkel és a rájuk épülő gyermekcsapattal, a Bp. Honvéd SE pedig Honvéd-Dorog néven versenyezteti a náluk idősebb csapatokat. Az edzések minden korosztályban továbbra is a Nipl Stefánia Uszodában zajlanak, a szakmai munkát mindkét klub a Bp. Honvéd SE elvárásai alapján végzi. Ez nagy motivációt és sportolói életpályamodellt adhat a játékosoknak, akik közül a legjobbak idővel akár a Bp. Honvéd SE korosztályos OB I-es csapataiba is bekerülhetnek.

Steinmetz Barnabás, kétszeres olimpiai bajnok, a Bp. Honvéd SE vízilabda szakosztályának vezetője elmondta, hogy a magas színvonalú szakmai munkára garancia a Bp. Honvéd, amelynek már van gyakorlata kihelyezett műhely működtetésében, hiszen Érden is foglalkoznak az utánpótlás neveléssel.

Merész András, a Honvéd OB I-es felnőtt csapatának edzője és a klub utánpótlásigazgatója hangsúlyozta, hogy mivel Dorog olyan sportolót is adott a világnak, mint Buzánszky Jenő, itt olyan sportkultúra van, amelyre érdemes építeni. Hozzátette, hogy amikor edzéslátogatáson járt, elkötelezett edzőkkel találkozott és látott néhány ügyes játékost is. Kiemelte, hogy mindent meg fog tenni azért, hogy az adott létesítménykeretek között minőségi munkát végezzenek a dorogi játékosok.

Szekér Zoltán, Dorog Város Egyesített Sportintézményének vezetője elmondta, hogy a város képviselő-testületi határozatban fogadta be a Bp. Honvéd SE-t és bízik abban, hogy a két klub együttműködése gyümölcsöző lesz.

Szívós Márton, a Bp. Honvéd SE világbajnok játékosa felidézte, hogy a családi hagyományok mellett mekkora élményt adott neki gyerekkorában, hogy híres játékosokkal, edzőkkel találkozhatott, akiknek nagy szerepe volt abban, hogy belőle is vízilabdajátékos lett. Mondandóját azzal zárta, hogy reméli, mostantól a dorogi fiatalok is hasonló élményeket élhetnek át.

Az ünnepélyes bejelentést követően az est fénypontjaként megmérkőzött egymással a Bp. Honvéd SE és a Debreceni VSE férfi felnőtt OB I-es csapata. Az izgalmas, gólokban gazdag összecsapást a Honvéd nyerte 12-9-re.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.