Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Szeptember 30. 12:48, kedd | Helyi

Strigonium Zrt Vezérigazgatói beszámoló 2014. augusztus 1. – 31.

Strigonium Zrt Vezérigazgatói beszámoló 2014. augusztus 1. – 31.

Esztergom Város Képviselő-testületének 425/2013. (X.18.) öh. számú határozata szerint 2013. október 18. napjától látom el a Strigonium Zrt vezérigazgatói teendőit.

Jelen beszámolómat a transzparens működés megvalósulása érdekében nyilvánosságra hozom. Minden hónapban összefoglalót teszek közzé, amelyben tájékoztatom az esztergomiakat a Strigonium Zrt. működéséről.

Augusztus 1-jén a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával közösen tartottunk sajtótájékoztatót. A Strigonium Zrt a 2014. évi nyári diákmunka program kapcsán adott át információkat, melyek az alábbiak voltak:

„Több, mint két hónapos előkészítő munka előzte meg azt a tevékenységet, melynek során megszervezésre került a nyári diákmunka Esztergomban.
A Strigonium Zrt, mint a város cége felmérte azokat a lehetőségeket, amelyek megfelelő terepet biztosítanak az ifjú, lelkes munkavállalóink számára.
Egyeztetéseket folytattunk helyi intézményekkel, civil szervezetekkel, magánszemélyekkel hogy kirajzolódjanak az igények.
Fontos kiemelni a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szerepvállalását és segítségnyújtását, melyet ezúton is köszönünk!
Hol tudunk diákokat foglalkoztatni augusztusban?
- A legnagyobb tervünk a belvárosi temető történelmi jelentőségű síremlékeinek rendbetétele. A projekt nem ismeretlen az esztergomiaknak, hiszen közel harminc éve kezdődött az a városvédő tevékenység, melyet az Esztergom Barátainak Egyesülete fémjelez. Szakmai együttműködésük fontos számunkra. Többek között a volt bencések sírjainak gondozása, valamint a város más megbecsült polgárainak síremlékeinek helyreállítása is a céljaink részét képezi.
- Hiánypótló tevékenységet indítunk útjára augusztusban: turista információs pontok létrehozásával. Egyelőre a város két helyén tervezzük felállításukat – erre a feladatra nyelveket beszélő fiatalokat fogunk alkalmazni. A Vármúzeum és a Katolikus Egyház segítsége, nélkül ez elképzelhetetlen lenne.
- Ezen kívül adminisztrációs háttér munkára is várunk az iratkezelés rejtelmeit megismerni vágyókat.

Hangsúlyozni kívánom, hogy a Magyar Állam támogatása nélkül nem indíthattuk volna útjára ezt a jó kezdeményezést Esztergomban.
A Járáshivatallal, Munkaügyi Központtal való együttműködésünk zökkenőmentes, a diákok toborozását és regisztrálását ők végzik.
Reméljük, hogy a már említett széles körű együttműködés eredménye egy jó hagyomány, jó gyakorlat kezdete lesz idén, a strigoniumos diákmunka program.”

(A nyári diákmunka programunk értékelése, összefoglalása jelenleg is zajlik. A különféle tevékenységekről és eredményekről szeptember hónapban készülhet beszámoló.)

Augusztus 5-én személyes egyeztetést folytattam a Port Danube Kft közbeszerzési tanácsadójával, a Dr. M. Tóth Ügyvédi Irodával. A megbeszélésre azért került sor, hogy a Kft elnyert KÖZOP pályázata kapcsán közvetlen tájékoztatást kapjunk az eddig megtett lépésekről.

Augusztus 6-án megbeszélésre került sor Dr. Varga Istvánnal, melyen részletesen tárgyaltuk az előttünk lévő peres ügyeket, különös tekintettel azokra, melyek következő tárgyalására 2014. szeptemberében kerül sor.

Augusztus 6-án egyeztettünk a Magyar Államkincstár Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóságának vezetőjével és munkatársaival. Tájékoztattak, hogy a MÁK Esztergomban ügyfélfogadásra alkalmas irodát kíván nyitni annak érdekében,hogy minél több ügyfélhez eljuthassanak a MÁK által nyújtott különféle befektetési/megtakarítási lehetőségek. (Pl. Babakötvény)

Augusztus 12-én személyesen egyeztettem Dr. Jelen Tamással, az ÉDV Zrt vezérigazgatójával. Továbbra is kérdőjeles, hogy az önkormányzati ingatlanok közel 35 millió forintos vízdíj tartozása mikor kerül az ÉDV Zrt felé kiegyenlítésre. Tájékoztattam vezérigazgató urat, hogy amint az önkormányzat kifizeti felénk a lejárt tartozásait, úgy mi az elmaradt díjakat továbbutaljuk. Nem zártuk ki annak lehetőségét sem, hogy az ÉDV Zrt felé engedményezzük az önkormányzat által, négy éve meg nem fizetett összegeket.

Augusztus 18-án személyesen vettem részt Dr. Szerencsés Gergellyel a nyári diákmunka programunk azon részén, melynek során a diákok számára, szakszerű idegenvezetés mellett bemutatásra került: a Vármúzeum, a Bazilika és a Kincstár. A szervezésben oroszlánrészt vállalt az Esztergom Barátainak Egyesülete. Támogatta a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeuma, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye. Tevékenységüket ezúton is nagyon szépen köszönjük!

Augusztus 19-én fogadott Komárom Város Polgármestere, Dr. Molnár Attila. A megbeszélésen tájékoztattam polgármester urat a Port Danube Kft által megnyert KÖZOP pályázat megvalósításának alakulásáról.

Augusztus 21-én egyeztettem Balogh Zoltánnal, aki három társaságunk ügyvezetői feladatait is ellátja. A témánk az egyes társaságok üzleti helyzete volt.

Augusztus 27-én fogadott Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott úr, Tatabányán, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatalban. A megbeszélésen érintettünk több olyan szakmai témát, amely a Strigonium Zrt-t és tagvállalatait közvetlenül érintik. Kormánymegbízott úr biztosított arról, hogy a jogszabályi felhatalmazáson alapuló feladataikat a lehető legnagyobb szakmaiság mellett végzik el a mi ügyeink tekintetében ugyanúgy, mint ahogy más önkormányzati gazdálkodó szervezet tekintetében is teszik.

Augusztus 26-31. között szabadságomat töltöttem, melyet a Kormányhivatali látogatásom egy rövid időre szakított csak meg.

Esztergom, 2014. augusztus 31.


Hendrik Krisztina
vezérigazgató

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.