Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. November 04. 13:10, kedd | Helyi

Strigonium Zrt Vezérigazgatói beszámoló 2014. szeptember 1-30.

Strigonium Zrt Vezérigazgatói beszámoló 2014. szeptember 1-30.

Esztergom Város Képviselő-testületének 425/2013. (X.18.) öh. számú határozata szerint 2013. október 18. napjától látom el a Strigonium Zrt vezérigazgatói teendőit.

Jelen beszámolómat a transzparens működés megvalósulása érdekében nyilvánosságra hozom. Minden hónapban összefoglalót teszek közzé, amelyben tájékoztatom az esztergomiakat a Strigonium Zrt. működéséről.

Szeptember 2-án személyes megbeszélést folytattam Meszes Balázs igazgató úrral, a Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola vezetőjével. A találkozón áttekintettük azokat a kapcsolódási pontokat, amely a cégcsoportunkhoz tartoznak és összefüggnek az intézmény tevékenységével.

Szeptember 2-án Koditek Pál úrral, az Esztergom Barátainak Egyesületi elnökével találkoztam, melynek során értékeltük a nyári diákmunka program eredményeit, tapasztalatait és a folytatás lehetőségeit.

Szeptember 4-én egyeztetésre került sor Dr. Varga István úrral, a szeptember hónapban kitűzött bírósági tárgyalások kapcsán. Mint ismeretes a volt vezérigazgató és az Esztergomi Kegyeleti Kft volt ügyvezetője is milliós összegű igényeket támaszt a volt munkahelyük kapcsán. Az igények jogosságát a bíróságok fogják eldönteni.

Szeptember 4-én találkoztam az Esztergom-Mahart Kft új felügyelő bizottsági tagjaival.

Szeptember 8-án fogadott Galler Károly úr, a Komárom-Esztergom Megyei Munkaadók és Gyáriparosok Szervezetének vezetője. Elnök úr tájékoztatott arról, hogy a több mint 10 éves múltra visszatekintő szervezet tagbővítést szeretne Esztergomban és térségében. Megegyeztünk, hogy a Strigonium Zrt koordinációs szerepet vállal ebben, hiszen Esztergom számára fontos, hogy az itt működő és tevékenykedő vállalkozások helyzete minél stabilabb és kiegyensúlyozottabb legyen.

Szeptember 9-én Dr. Kanász Gábor, a Vaszary Kolos Kórház igazgatójánál jártam. Számos olyan terület került említésre, amelyben a Strigonium Zrt segítséget nyújthat a későbbiek során a kórház számára. Igazgató urat együttműködésünkről biztosítottam.

Szeptember 10-én megbeszélést folytattam az Esztergomi Ingatlankezelő Kft, a Gran Parkoló Kft, és a Zöld Út Kft ügyvezetőivel. Az ügyvezetőkkel áttekintettük az üzleti tervek megvalósulását a 2014.01.-07. hónapok tényadatai tekintetében. A szükséges intézkedések megtételére utasítottam az ügyvezetőket.

Szeptember 12-én megbeszélést folytattam az Esztergomi Kegyeleti Kft és a Port Danube Kft ügyvezetőivel. Az ügyvezetőkkel áttekintettük az üzleti tervek megvalósulását a 2014.01.-07. hónapok tényadatai tekintetében. A szükséges intézkedések megtételére utasítottam az ügyvezetőket.

Szeptember 12-én egyeztetést folytattam Spányik Gábor úrral, az Esztergom-Mahart Kft ügyvezetőjével. A témánk az esztergomi kikötő fejlesztési elképzelései voltak.

Szeptember 15-én fogadott Bajót Község polgármestere. Polgármester úr ismertette, hogy a településük milyen fejlesztési időszakon van túl és milyen terveik vannak a jövőre nézve. Együttműködésünk kialakítását elkészítjük.

Szeptember 16-án belső értekezletet hívtam össze, melyen a folyamatban lévő ügyeket tekintettük át a területek felelőseivel.

Szeptember 17-én a Duna Takarékszövetkezet Zrt tájékoztatót tartott a cégcsoport dolgozóinak.

Szeptember 17-én egyeztetésre került sor a KLIK esztergomi tankerület vezetőjével. Számos területen kapcsolódik a köznevelési területhez a Strigonium Zrt – például a sikeres nyári diákmunka program is ilyen.

Szeptember 18-án belső megbeszélésre került sor, melyen a könyvelés munkatársai és a jog szolgáltatást végző ügyvédi iroda munkatársa vett részt. A téma a Strigonium Zrt követeléseinek érvényesítése volt. Elhangzott, hogy ebben az évben minden érintett magánszemélyt és gazdálkodó szervezetet több ízben is megkerestünk írásban, hogy a fennálló kötelezettségeit rendezze a Zrt felé. Ezen írásos megkeresések egy része sikeres volt, és a követeléseink befolytak. Azonban vannak olyan magánszemélyek és gazdálkodó szervezetek, amelyek továbbra sem hajlandók kiegyenlíteni a tartozásaikat. Ezen esetekben sajnos kénytelenek vagyunk elindítani a fizetési meghagyások kibocsátását.

Szeptember 22-én és 23-án szakmai előadásokon vettem részt, Esztergom-Kertvárosban.

Szeptember 24-én személyes egyeztetésre került sor Dr. Varga István ügyvéd úrral. Ügyvéd úr tájékoztatott a már lezajlott bírósági tárgyalásokon elhangzottakról.

Szeptember 25-én került sor a temetői dolgozók személyes meghallgatására. Az Esztergomi Kegyeleti Kft dolgozói írásban kérték, hogy az őket érintő ügyekről váltsunk szót. Mindenkivel sikerült egyenként beszélgetni. Biztosítottam a dolgozókat, hogy a felvetett problémák megoldását a Kft ügyvezetőjétől kérni fogom.

Szeptember 26-án részt vettem az „Ötször hullottak le a falevelek…” című kiállítás megnyitóján, a Magyar Nemzeti Levéltárs Komárom-Esztergom Megyei Levéltárában. A kiállítás rendkívül különleges iratokat és tárgyi emlékeket is bemutat.

Szeptember 30-án részletesen áttekintettük a Port Danube Kft KÖZOP pályázata kapcsán eddig megtett lépéseket és az év hátralévő részében megvalósítandókat. Az egész napos megbeszélésre azért volt szükség, mert rendkívül szoros tempót követel meg a projekt sikeres megvalósítása.


Esztergom, 2014. szeptember 30.


Hendrik Krisztina
vezérigazgató

Címkék: esztergom, strigonium

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.