Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2021. Július 10. 00:05, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Sturovóban is tiltakoztak a szlovák kormány határátlépéssel kapcsolatos szigorításai ellen

Sturovóban is tiltakoztak a szlovák kormány határátlépéssel kapcsolatos szigorításai ellen

Több szlovákiai határátkelőn tartottak tüntetéseket, illetve forgalomlassító akciókat pénteken a reggeltől hatályba lépett - a Szlovákiába érkezőkre és az országba hazatérőkre vonatkozó - szigorítások ellen tiltakozva.

A legnagyobb létszámú vagy az áthaladást több órán át gátló tiltakozó akciókra a szlovák-magyar határszakaszon a Rajka-Dunacsún, Esztergom-Párkány, Komárom-Révkomárom és Tornyosnémeti-Miglécnémeti határátkelőn, illetve több szlovák-cseh határátkelőn, köztük Svrcínovecnél került sor. A tiltakozó akciók következtében több helyütt torlódások, kocsisorok alakultak ki, ám a forgalom a rendőrség tájékoztatása szerint a délutáni órákra a legtöbb helyen visszatért a rendes kerékvágásba. A tiltakozók ugyanakkor sajtójelentések szerint több helyszínen jelezték, hogy a következő napokban folytatni készülnek a tiltakozó akcióikat.
A tiltakozások kiváltó oka a szlovák kormány azon intézkedése, amely szerint péntek reggeltől úgy szigorodtak a Szlovákiába érkezőkre és az országba hazatérőkre vonatkozó korlátozások, hogy a koronavírus ellen beoltottak - illetve néhány más csoportba sorolt személyek - kivételével a szlovák határt átlépőknek 14 napra karanténba kell vonulniuk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.