Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2024. Január 08. 13:04, hétfő | Kék hírek
Forrás: Ügyészség

Súlyos büntetéssel néz szembe a rendőrök életére láncfűrésszel törő férfi

Súlyos büntetéssel néz szembe a rendőrök életére láncfűrésszel törő férfi

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a kiszabott 12 év fegyházbüntetés súlyosítását indítványozta azzal a férfival szemben, aki láncfűrésszel támadt a rendőrökre.

Az ügyben a Fővárosi Nyomozó Ügyészség 2022 nyarának végén egy akkor 47 éves, többszörösen büntetett előéletű taksonyi férfival szemben minősített emberölés kísérlete miatt.

A tényállás lényege szerint a középkorú férfi 2020. szeptember 27-én szóváltásba keveredett szomszédaival, ennek során egy 45 cm élhosszúságú benzinmotoros fűrésszel fenyegette meg őket. A szomszédok ezért telefonon bejelentést tettek a rendőrségen.

Az utcán tartózkodó elkövető a helyszínre érkező rendőrjárőr felszólítására sem volt hajlandó a magas fordulatszámon működtetett láncfűrészt leállítani. A férfi a rendőri intézkedésnek sem akarta alávetni magát, hanem a tőle 1-2 méter távolságra megálló mindkét rendőr felé folyamatosan lépve, kaszáló mozdulatokat tett felső testük irányában, miközben fennhangon megöléssel fenyegette őket. Az egyik rendőrjárőr az elkövető támadása elől kihátrált, míg a másik a férfit könnygázszóró spray-vel többször lefújta. A terhelt csak ekkor hagyott fel a támadással, a láncfűrészt leállítva a lakásába futott, ahol a rendőrök testi kényszer alkalmazásával megbilincselték, majd előállították a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságra.

A Budapest Környéki Törvényszék a 2023. október 4. napján kihirdetett ítéletével a férfit bűnösnek mondta ki minősített emberölés bűntettének kísérlete miatt, és ezért - mint többszörös visszaesőt - 12 év fegyházbüntetéssel, és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetéssel sújtott azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet ellen az ügyész a - korábban már többek között hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt is jogerősen elítélt - férfi terhére a szabadságvesztés büntetés súlyosításáért, míg a terhelt és védője felmentésért fellebbeztek.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a kiszabott szabadságvesztés tartamának jelentős felemelését kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál.

A terhelt más büntetőügyben jogerősen kiszabott szabadságvesztését töltve várja a fellebbviteli eljárás befejezését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.