Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Október 10. 07:55, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotó: police.hu

Súlyos büntetést kapott három drogdíler Esztergomban

Súlyos büntetést kapott három drogdíler Esztergomban

Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt benyújtott vádirat alapján hozott súlyos ítéletet a bíróság három kábítószer-kereskedővel szemben a minap.

Kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt három férfival szemben nyújtott be az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot, amelynek alapján az Esztergomi Járásbíróság október 4-én meghozott ítéletében két vádlottat végrehajtandó szabadságvesztésre, egy vádlottat felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt - közölte közleményében az ügyészség.

A vádhatóság kifejtette: a megállapított tényállás szerint 2016 decemberétől a másodrendű vádlott Budapesten heti két alkalommal vásárolt amfetamint, amelynek során őt harmadrendű vádlott szállította kocsival. Az így megvett kábítószert másodrendű vádlott elsőrendű vádlottnak tovább értékesítette.

A vádlottakat a nyomozó hatóság 2017. április 29-én, illetve 2017. április 30-án fogta el, amely időpontig másodrendű vádlott a csekély mennyiséget közel hétszeresen meghaladó mennyiségű kábítószert értékesített elsőrendű vádlottnak, aki ezért összesen 850 ezer forintot fizetett. A másodrendű vádlott a harmadrendű vádlottnak a vásárlásokban történő közreműködéséért kábítószer átadásával fizetett.

Az elsőrendű vádlott a másodrendű vádlottól és más ismeretlen személytől megvásárolt kábítószer egy részét elfogyasztotta, nagyobb részben alufóliába csomagoltan és pénzért értékesítette. Az elsőrendű vádlott a kábítószer értékesítéséből 363 ezer forint jövedelemre tett szert. Az elsőrendű vádlott által értékesített amfetamin mennyisége a csekély mennyiséget 344 százalékkal haladta meg.

Az Esztergomi Járásbíróság kihirdetett ítélete az ügyészség vádiratát megalapozottnak találta, ezért a bűnügyi felügyelet alatt álló elsőrendű vádlottat 4 év 6 hó börtönbüntetésre, 363 ezer forint vagyonelkobzásra, a 2017. május 2-tól letartóztatásban lévő másodrendű vádlottat 6 év 6 hó fegyházbüntetésre és 850 ezer forint vagyonelkobzásra, a szabadlábon lévő harmadrendű vádlottat 2 év, végrehajtásában 5 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A bíróság a próbaidő tartamára elrendelte a harmadrendű vádlott pártfogó felügyeletét. Az ítélettel szemben elsőrendű vádlott enyhítés végett, a másodrendű vádlott felmentésért jelentett be fellebbezést. Az ügyészség harmadrendű vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabása és közügyektől eltiltás alkalmazása végett jelentett be fellebbezést, míg az elsőrendű és másodrendű vádlottak esetében az ítéletet tudomásul vette.

Fotó: Rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT