Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2017. Február 17. 07:55, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Súlyos hiba volt a lakosság tájékoztatásának elmulasztása

Súlyos hiba volt a lakosság tájékoztatásának elmulasztása

Farkas Iván, az MKP gazdaságpolitikai alelnöke szerint súlyos hiba, hogy sem a lakosságot, sem pedig a párkányi képviselő-testületet nem tájékoztatták az égetőmű Párkányba telepítésének tervéről.

A tiltakozó petícióban az aláírók nemet mondhatnak a párkányi hulladékfeldolgozóra.

A pár napja kirobbant botrányra reagálva Párkány-szerte máris gyűjti az aláírásokat a felvidéki magyar párt, az MKP. Az egyik aláírásgyűjtés a Coop Jednota-nál van, ahol Farkas Iván, a közelsége miatt ugyancsak érintett Muzsla polgármestere és az MKP vezetőségi tagja is segített a mozgósításban. A helyszínen a sajtónak adott nyilatkozatában Farkas Iván elmondta, hogy az érintett, Muzsla község polgármestereként az az álláspontja, hogy rossznak tartja, ahogy Szabó Eugen párkányi polgármester kezelte a tervezett párkányi szemétégetőről szóló városházi kommunikációt.

Farkas Iván hangsúlyozta, nagyon nagy hiba ilyen széles körű lakossági ügyet nem terjeszteni a képviselő-testület elé, illetve az is hiba volt, hogy a január 13-ai polgármesterek régiós tanácskozásán sem hangzott el erről az ügyről egy szó sem. Muzsla polgármester rámutatott, hogy a legnagyobb hiba itt az volt, hogy nem kérdezték meg a lakosságot, mert bár a témáról írt hirdetmény állítólag ki lett függesztve a párkányi önkormányzatnál a faliújságra, de erről egyetlen egy polgár sem szerzett tudomást, így teljesen kizárt volt a lakosság a tájékoztatásból. Farkas Iván úgy fogalmazott: az MKP elindított az ügyben egy tiltakozást kifejező petíciót, melyet Párkányban is több helyen alá lehet írni. Ezzel az állami szerveknek jelzést lehet adni arról, hogy mit gondol a párkányi és Párkány környéki 22 település lakossága a tervezett szemétégetőről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT