Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Október 19. 11:30, csütörtök | Helyi
Forrás: ügyészség

Terrorizálta, verte és zsarolta a gyerekeket egy általános iskolás dorogi fiú

Terrorizálta, verte és zsarolta a gyerekeket egy általános iskolás dorogi fiú

Súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat a fiatalkorú, általános iskolai tanulóval szemben az ügyészség.

A 14. életévét alig betöltött fiú január 11-én 11 óra 45 perckor egy dorogi általános iskola büféjében megfenyegette a 9 éves sértettet, hogy adjon neki 500 forintot, különben megveri. A sértettnél nem volt pénz, ezért az elkövető 5 nap haladékot adott az összeg átadására. A sértettben a fenyegetés komoly félelmet keltett, azonban ennek ellenére nem fizetett. Az elkövető látható sérüléssel nem járó módon többször bántalmazta ezért később az iskola területén, így február 6-án tenyerének élével rácsapott a sértett bal felkarjára, majd jobb combját megrúgta. A sértett beszámolt a cselekményről az iskola igazgatójának. Az elkövető másnap ismételten bántalmazta a sértettet úgy, hogy ököllel kétszer gyomron ütötte, egyszer pedig megütötte az arcát, majd a következő napon is többször megütötte a sértett vállát az iskola udvarán.

Az elkövető továbbá eltulajdonította a tornazsákot egy másik iskolatársától az egyik tanteremből március elején, és az abban lévő tornacipőben járt iskolába. A sértett felfigyelt az elkövető lábán lévő tornacipőre, jelezte a történteket az iskola igazgatójának, aki a terheltet kérdőre vonta, majd a cipőt tőle visszavette.

Az elkövető barátnőjével – akivel szemben szintén vádemelésre került sor – közösen bántalmazta az iskola 12 és fél éves leány tanulóját május 3-án a déli órákban az iskola udvarán. Az elkövetők a lánnyal veszekedni kezdtek, egyikük elé állt, megragadta a sértett egyik copfját, másikuk pedig a sértett mögött állva a másik copfját fogta meg és mindketten nagy erővel meghúzták azt, közben egyikük hátulról lefogta a sértett kezeit, hogy ne tudjon védekezni. A bántalmazás során az elkövetők a sértett hajából közel egy tenyérnyit kitéptek.

A fiú május 4-én tudomást szerzett arról az iskolában, hogy a sértett szülője feljelentette, ezért ököllel szájon ütötte a sértettet dél körül, az iskola melletti játszótéren, és közölte vele, hogy ezt azért kapta, mert feljelentette a rendőrségen. A sértettnek a bántalmazás következtében a felső ajkán bevérzéses sérülése lett.
A jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő fiatalkorú fiúval szemben az ügyészség javítóintézeti nevelés elrendelésére tett indítványt a vádiratban. Az ügyben az Esztergomi Járásbíróság tárgyaláson hoz ítéletet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT