Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Október 01. 07:49, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Sűrű hétvégén túl polgárőreink

Sűrű hétvégén túl polgárőreink

Mozgalmas hétvégén van túl Esztergom és Kertváros polgárőr csapata.

Szombaton zajlott le a 18. Hídfutás, melyen több mint 3000 fő futó vett részt. Mint minden évben, idén is az Esztergom Városi Polgárőrség volt az útvonalak biztosításával megbízva. Erősítésnek a verseny idejére négy kertvárosi polgárőr is részt vett a feladatban. Az Esztergomi Rendőrkapitányság felügyeletével, illetve felvezetésével került sor a lebonyolításra. (FOTÓK ÉS VIDEÓ a versenyről ITT!)

Rögtön a Hídfutás után a szüreti felvonulás biztosította a városban az esztergomi csapat.

Vasárnap egy időben zajlott le két rendezvény is, de mivel nem akadályozták egymást a futók, illetve a kerékpárosok, ezért nem jelentett problémát.

A X. Pilis Kupa kerékpár versenyt az Esztergom-Kertvárosi Polgárőrség biztosított az Esztergomi Rendőrkapitányság munkatársaival. A versenyzők a Rugby Klub Hotelnél rajtoltak és a Két Bükkfa Nyeregnél értek célba. Baleset, probléma a rendezvény idején nem történt – számoltak be a polgárőrök oldalukon.

Hozzátették: még javában zajlott a kerékpárverseny, amikor egy riasztás érkezett. 12 óra 10 perckor egy ápolt megszökött a pszichiátriáról. A leírás szerint pizsamában távozott az illető, zavart, térben tájékozódni nem tudott. Két kertvárosi polgárőr indult azonnal a keresésére, a férfit pedig meg is találták 12 óra 37 perckor. A mentőszolgálat munkatársainak pedig 12 óra 50 perckor át is adták az ápoltat.

Párhuzamosan a kerékpár versennyel szinte egy időben az Esztergom Városi Polgárőrség, az Esztergomi Futóművek szervezésében megtartott félmaraton futást is biztosította. Ez a rendezvény is probléma mentesen lezajlott le.

Fotók: Dávid Réka, Engelbrecht Károly

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.