Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Június 09. 14:47, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/rtve.hu

Sütő-főző tábor gyerekeknek Esztergomban

Sütő-főző tábor gyerekeknek Esztergomban

Idén újra szorgoskodnak a gyerekek a Sütő-főző táborban!

Ebben az évben már negyedszer szervezik meg a Sütő-főző napközis tábort Esztergomban, a Montágh Imre Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola tankonyhájában. A három sikeres tábor után nem lehetett kérdés, hogy idén is folytatják! Kis létszámú turnusokról van szó, hiszen egyszerre csak 18-20 gyereket tudnak foglalkoztatni, három pedagógus irányításával.

A 4 turnus alatt kb.: 80 gyerek ismerkedik meg a sütés-főzés rejtelmeivel. Ők maguk is közreműködnek részben, vagy egészben a tízórai, az ebéd és az uzsonna elkészítésében. Ezeket az egyszerű ételeket később otthon is elkészíthetik, a leírt receptek segítségével. A tábor lehetőséget ad arra, hogy felhívják a figyelmet a helyes táplálkozásra, az egészséges életmódra, a megfelelő élelmiszerekre. Nemcsak beszélnek erről, hanem így is sütnek, főznek, így is étkeznek.

A nap végén a szülők is kapnak kóstolót az elkészített finomságokból! Eddig a legkisebb résztvevő 6 éves volt, a legnagyobb 18 – de elsősorban az általános iskolás korosztály érdeklődését keltették fel! A tábor július 3-tól július 28-ig tart, 4 turnusban, heti váltásban, reggel 9-től délután 4-ig, hétfőtől péntekig. A foglalkozások között kézműves foglalkozások, marcipán figurák készítése is szerepel, a gyerekek sok-sok közös játékot tanulnak, és a hangulat emeléséhez jó néhány dalt is elénekelnek közösen, gitár kísérettel. A szabadfoglalkozások alatt csocsó, asztalitenisz és tollaslabda várja őket. Idén elkészült az iskola hatalmas játszótere, ami szintén a rendelkezésükre áll!

Elérhetőségeink: Sinkó Borbála: 06-20/940- 2778; gyulasinko@gmail.com További képek megtalálhatók a sütő-főző tábor facebook oldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT