Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2019. Július 23. 05:00, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Svéd mester oktatott az aikidosok évadzáró táborában

Svéd mester oktatott az aikidosok évadzáró táborában

A legnagyobb melegben tartott táborral zárták az évadot az AIKIDO-sok a Bocskoroskúton.

Urban Aldenklint 7. danos shihan, aki Svédországban és Európa-, Ázsia-szerte tanít, bemutatta a saját maga által kialakított kreatív és érzékeny technikáit, az erőteljes Sumó alkatú Viking testét kihasználva, olvasható az Aikido Shinbukan Dojo Facebook oldalán az esemény alatt.

A 2008 óta megrendezendő, a japán gyakorlási hagyományokat követve, a legnagyobb nyári melegben tartott tábor, a Shochugeiko. Idén sem volt ez másként és a korábbi évek gyakorlatát követve, ezúttal viszont az a svéd aikido mester vezette a tábort, aki ez egyik legkarizmatikusabb oktató. Rendkívül nagy tapasztalatát annak köszönheti, hogy fiatalon sokat gyakorolt az Aikido Alapító közvetlen tanítványaitól. A legnagyobb melegben (mely az idén többek örömére vagy éppen bánatára elmaradt) kihívás elé állítja a gyakorlókat, mely értékes tapasztalattal ruházza fel őket a gyakorlás során. Egy harcosnak különleges körülmények között is tudnia kell koncentrálni, a túlzott meleg, vagy hideg sem vonhatja el a figyelmét, az ilyen körülmények ezen koncentrációs készségek fejlesztését célozzák, így állítva az harcosokat kihívások elé.

A tábor a 2018-19 évad zárásaként zajlott le melyre a hazai gyakorlókon kívül más városok baráti dojoiból is érkeztek vendégek, így Budapestről, Kecskemétről, Miskolcról, Óbarokról és Törökbálintról.

Az Aikido gyakorlás elsődleges célja a fizikai és mentális tréning, amit a technikák folyamatos gyakorlásával a tudásszinttől függetlenül bárki elkezdhet. Mivel az Aikidoban nincs verseny, így a gyakorlás az egymással való együttműködés által fejleszti az egyént, nem a másokkal való versengés, tudásösszemérés a fejlődés alapja, ez az oka, hogy a művészetet gyakorlók életkora igen magas. Az Aikido gyakorlásának nemcsak egészségügyi előnyei vannak, hanem a mindennapi életben szükséges önbizalmat is növeli. A dojo megfelelő hely arra, hogy jobban megértsük az emberi természetet és kortól, nemtől és foglalkozástól függetlenül új emberekkel ismerkedjünk meg – fejtette ki a Bak László, a bocskoroskúti Aikido Dojo vezetője.

Hozzátette: a változás egyetlen döntéssel kezdődik! Mi segítünk, hogy ne csak elteljen az Élete!

Címkék: aikido, dojo, tábor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.