Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Május 29. 10:04, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Szabálytalankodott autójával, majd a Dunába ugorva menekült

Szabálytalankodott autójával, majd a Dunába ugorva menekült

Szabálytalan autós menekült a rendőrök elől Óbudán. A sofőr egy zsákutcában kiugrott a kocsiból, és a Dunába ugorva próbált egérutat nyerni. A járőrök a Hajógyári-szigeten fogták el. Kiderült, hogy miért akart meglépni.

A budapesti III. kerületi körzeti megbízottak május 26-án este kocsival láttak el szolgálatot, amikor az Árpád hídról nagy sebességgel, szabálytalanul lekanyarodó autóra figyeltek fel. A sofőr láthatóan nehezen tartotta kocsiját az úton, de amint a rendőrök szirénázva utána fordultak, tovább gyorsított, és egy kereszteződésen piros lámpánál is áthajtott. A Harrer Pál utcában egy parkolóban zsákutcába került, ezért az autót járó motorral hátrahagyva, futva menekült tovább. A nyomában lévő körzeti megbízottak már csak azt látták, hogy a férfi a Dunában az erős áramlattal küszködve átér a Hajógyári-szigetre, és kimászik a partra – közölte a rendőrség.

Hozzátéve, hogy a keresésbe ekkorra több rendőr kapcsolódott be. A menekülőt nemsokára meg is találták a szigeten, egy bokor alá kuporodva. A 31 éves férfihez mentőt hívtak, mert menekülés közben megsérült a bokája, és a folyóból kimászva le is horzsolta magát. Az is kiderült, hogy nincs érvényes jogosítványa, az alkoholszonda szerint ittas volt (saját bevallása alapján három sört ivott), a kötelező biztosítással nem rendelkező, kopott abroncsokkal szerelt, biztonságos közlekedésre műszakilag alkalmatlan, nevére át nem írt kocsit pedig már korábban kivonták a forgalomból. A biztonsági övet a sofőr a háta mögött bekapcsolva használhatta – a pókhálósra repedt szélvédő tanúsága szerint valószínűleg nem először.
A férfi ellen ittas járművezetés miatt büntető-, a közlekedési szabályok megszegése miatt szabálysértési eljárás indult, míg tilos jelzésen áthaladás és a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt közigazgatási bírsággal sújtották.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni