Városlista
2020. július 15, szerda - Henrik

Hírek

2020. Május 21. 04:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/KEMHESZ

Szabálytalanul fogják a pontyokat a térségben

Szabálytalanul fogják a pontyokat a térségben

A napokban a halőri szolgálat több esetben ért tetten olyan türelmetlen horgászokat, akik tilalmi időben méreten aluli pontyokat tartottak meg.

Az elkövetők jelentős pénzbüntetésre és legalább egy éves eltiltásra számíthatnak - mondta el a KEMHESZ szakmai igazgatója. Schmidt-Kovács Bence tájékoztatása szerint legutóbb a neszmélyi Duna-ágban cirkáló halőrök figyeltek fel arra, hogy a pecás előtt egy kötél vezet a vízbe. Ezt felszedve három pontyot találtak, melyek közül kettő méreten aluli volt. A horgász a halakat kopoltyújukon átfűzve egy zsinegre pányvázta ki.

Az elkövető nemcsak a május 29-ig tartó tilalmi időben érvényes méretkorlátozást sértette meg, de vétett a mennyiségi korlátozás ellen is, miszerint a tilalom lejárta után pontyból és nemes halból egyaránt két-két példányt szabad megtartani. A horgásztársat lopásért a helyszínen rendőrségi segítséggel feljelentették, ezen felül a Halőri Szolgálat munkatársai az illetékes halgazdálkodási hatóság felé is feljelentést tettek.A táti Duna-ágban egy horgász nem elégedett meg az általa utolsóként kifogott, 4-5 kilósra becsült ponttyal, csónakjában egy vödörben több méreten aluli példányt találtak. Állítása szerint ezeket a halakat a vele lévő társa emelte ki. Őket a nyílt vízen, egy civil csónakból érték tetten.

A Komárom Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége mindkét horgász ellen feljelentést tett. Ennél az esetnél a szövetség segítségre szolgált a közösségi média és a horgászat becsületét óvó tagok bejelentése.

A KEMHESZ kéri a horgászokat, hogy tartsák be a szabályokat és várják ki a megszabott türelmi időszak végét. Ennek lejárta után élménydús kikapcsolódásra számíthatnak, mert a rendkívüli országos haltelepítési akció keretében május elején megyénk horgászvizeibe 18 különböző helyszínen összesen 32 tonna pontyot telepítettek.Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 15. 05:00, szerda | Helyi

Két előadással folytatódik a Várszínház évada

Egy igazán vicces előadás lesz pénteken, szombaton pedig egy mini rockopera.

2020. Július 15. 04:56, szerda | Helyi

Hogyan növeljük a weblapunk sebességét hatékonyan?

A weblapok sebessége az egyik legfontosabb tényező SEO és ügyfél elégedettség szempontjából egyaránt. Minden másodperc késlekedés érdeklődők és potenciális ügyfelek sokaságát tántorítja el a honlapunk felkeresésétől.

2020. Július 14. 15:57, kedd | Helyi

Súlyos baleset történt a Táti úton

Frontálisan ütközött össze egy kamion és egy kisbusz a 117-es út 10-es kilométerszelvényénél, Esztergom és Tát között kedden délután.

2020. Július 14. 15:14, kedd | Helyi

Lebukott! Garázsban tartotta a kábítószert

Garázsban tartotta a kábítószergyanús anyagokat egy dorogi férfi. A kendernövényt és szárított növényi törmeléket lefoglalták hétfőn a nyomozók.