Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. November 11. 09:31, vasárnap | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Szabó Eugen marad Párkány polgármestere

Szabó Eugen marad Párkány polgármestere

Sosem látott alacsony részvételt hozott a tegnapi önkormányzati választás, amin Szabó Eugen a voksok több mint 53 százalékát szerezte meg.

A megszokottnál kiélezettebb kampány, alacsonyabb részvétel és a regnáló polgármester újrázása - röviden ezzel foglalható össze a párkányi önkormányzati választás.
A polgármesteri címért öten indultak, így nem volt egy olyan kihívója a tervezett szemétégetők miatt népszerűségéből veszítő Szabó Eugennek, aki igazán veszélyes lehetett volna rá. Ennek megfelelően kényelmesen, a szavazatok több mint 53 százalékát megszerezve maradt polgármester. Az is bőven belefért Szabónak, hogy a négy évvel korábbihoz képest kevesebb voksot kapott, közel ezer szavazattal nyert a második helyen végző MKP-s jelölt, Lukovics Tamás előtt.

A képviselői helyekért összesen 40-en indultak, közülük 15-en nyertek mandátuomot. A Magyar Közösség Pártja itt továbbra is erős maradt, összesen 5 mandátumot szerzett (Benyó Mónika, Borovics József, Fekete László, Környi Zoltán és Szigeti László).
Rajtuk kívül Frantisek Árendás, Gabriel Szalatnyai, Norbert Parkansky, Frantisek Simon, Judita Večerková, Andrea Vitkóová került be az 1-es körzetből,Dominika Blaháková, Csepregi Zoltán, Miroslav Chalmovský és ifjabb Ján Oravec pedig a 2-es körzetből.

Szabó Eugen és az előző képviselő-testület viszonya korántsem volt harmonikus, az előző ciklust záró, utolsó testületi ülésen is komoly ellentétek feszültek a felek között. Mivel az új képviselő-testület többségét most is azok alkotják, akik korábban, így jó esély van arra, hogy tovább folytatódik a viszálykodás, amelynek elsődleges kiváltó oka a tervezett szemétégetőkkel kapcsolatos.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT