Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. November 14. 09:16, csütörtök | Helyi
Forrás: Forrás: Magyar Hírlap

Szakmai döntés? Három bódét hagy Tétényi Éva adventre

Szakmai döntés? Három bódét hagy Tétényi Éva adventre

„Szakmai döntés” – Esztergom polgármestere szerint nem volt szükség külön felhatalmazásra a pavilonok elszállításához, írja a Magyar Hírlap szerdai számában.

"Esztergom „független” polgármesterének ismét sikerült meglepnie a város közélete iránt érdeklődőket. Egy cég felajánlotta az önkormányzatnak, megrendezi az adventi vásárt, a főtéren évek óta üresen álló bódék ingyenes bérletéért cserébe felújítja a pavilonokat, feldíszíti a főteret, és kísérőprogramokat is szervez. Pár nappal ezután a faházak – három kivételével – váratlanul eltűntek a főtérről. Tétényi Éva a kft.-nek jelezte, a megmaradtak bérbe adásáról szó lehet, de ebben a kérdésben „csak és kizárólag” a képviselő-testület hivatott dönteni. A városvezető lapunknak azt mondta, az adventi vásár megrendezésének így sincs akadálya, bár szerinte nem lenne nagy érdeklődés. Tétényi az időbeli egybeesés ellenére azt állította, nincs ok-okozati összefüggés, a fabódék eltávolítása „szakmai döntés volt”. A helyi Fidesz úgy látja, a polgármester testületi és szakbizottsági felhatalmazás nélkül intézkedett az elszállításról, s megfosztotta az esztergomiakat a közös ünnepléstől" - írja a Magyar Hírlap.

A cikk teljes hosszában ITT olvasható!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.