Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Október 08. 07:41, hétfő | Helyi
Forrás: MTI / MTI Fotó: Komka Péter

Szakszervezetek Esztergomban a tisztességes munkáért

Szakszervezetek Esztergomban a tisztességes munkáért

A világszerte meghirdetett akciónaphoz csatlakozva magyar és szlovák szakszervezetek képviselői együtt tüntettek a Mária Valéria híd esztergomi oldalán a tisztességes munkáért, a tisztességes foglalkoztatásért vasárnap.

Luc Triangle, az IndusriALL, az új ipari szakszervezeti világszövetség főtitkár-helyettese beszédében szólt arról, hogy az iparban napról napra kevesebben dolgoznak, egyre több emberel csak határozott időre kötnek szerződést.

Az IndustriAll több biztos munkát, több ipari munkahelyet szeretne, amelyek biztos megélhetést adnak a dolgozóknak” – mondta a főtitkár-helyettes.

Balogh Béla, a Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke kijelentette, olyan beruházási politikát követelnek, amely elsőbbséget ad az ipari foglalkoztatás biztonságának, és olyan javaslatokat szorgalmaznak, amelyek magas szociális tartalommal fejlesztik az ipari foglalkoztatást.

A szövetség elnöke kifejtette, a tisztességes megélhetéshez többet kell fizetni az iparban dolgozóknak, és tiszteletben kell tartani a szakszervezetek kollektív tárgyalási jogát.

A félórás megmozduláson a magyar és a szlovák vasipari, bányászati, kohászati és vegyipari szakszervezetek körülbelül száz képviselője vett részt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT