Városlista
2024. május 23, csütörtök - Dezső

Hírek

2016. Október 08. 12:52, szombat | Helyi
Forrás: mti

Számos esztergomi épület rejtett tereit ismerhetik meg az érdeklődők

Számos esztergomi épület rejtett tereit ismerhetik meg az érdeklődők

Építészet Világnapjához kapcsolódóan Esztergomban hétfőn egyhetes rendezvénysorozat kezdődik, amin átadják Az Év Háza Komárom-Esztergom Megyében díjat, valamint számos épület rejtett tereit ismerhetik meg az érdeklődők.

A Laskai Osvát Antikváriumban hétfőn nyílik tablókiállítás Az Év Háza Komárom-Esztergom Megyében díjra érkezett pályamunkákból, valamint az eddigi pályázatok legjobb terveiből. Az eredményhirdetés után a díjazottak mutatják be munkájukat.

A megújulását váró Városi Gazdakör székházában kedden mutatja be Mujdricza Ferenc Térfejtők című építészeti tárlatát. Az építész szerdán a Prímáspince rejtett tereit és továbbfejlesztésének elképzeléseit ismerteti, helyszíni sétával egybekötve.

A Vármúzeumban szerdától szombatig láthatók a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karának hallgatói tervei. Szintén szerdán tartanak bejárást a Pálinka Patikaként működő házban, az épületről Somody Zsolt tervező tart ismertetőt.

A Duna Múzeum saját rendezvénnyel csatlakozik a programsorozathoz, pénteken A káptalani épület titkai címmel tart előadást Szigetvári Viktor muzeológus.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.