Városlista
2024. június 22, szombat - Paulina

Hírek

2015. Július 05. 05:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Száz népnek fújja el a nótáját az esztergomi furulyás - VIDEÓK

Száz népnek fújja el a nótáját az esztergomi furulyás - VIDEÓK

Turisták százai „ismerik”, fotózkodnak vele és kérnek tőle dalokat. Vonka Viktor a Bazilika lábánál egyedi hangulattal és színes dallamokkal színesíti a turistaszezont. Célja, hogy 100 népnek fújja el a nótáját.

Eddig már 5 földrész 58 országában látták a Bazilika lábánál készült dallamos videókat, melyeken Vonka Viktor furulyákkal szórakoztatja a turistákat. Köztük Grenada, Suriname, Katar, Marokkó, Egyiptom, Kolumbia kíváncsi látogatóit is. Az egyik leghíresebb esztergomi zenész célja, hogy 100 népnek elfújja a nótáját, lehetőleg két furulyával és természetesen kotta nélkül. Eddig 44-nek már sikerült, ennyi nép képviselője énekelte vele kedvelt népdalát.

Egzotikus képzeletbeli kirándulás Délkelet-Ázsiába. A népdalok előadói: egy indonéz édesanya és fia, egy thaiföldi kislány, két maláj doktor és gyermekeik. A szingapúri hölgyek, egy céges buli fülöp-szigeteki résztvevői és egy vidám vietnámi család valamint Vonka Viktor.

Egy ír társaság énekli a leghíresebb dublini népdalt.

A legnépszerűbb török népdalt adja elő egy isztambuli művésznő és Viktor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.

2024. Május 28. 19:52, kedd | Helyi

Tűzoltó gyereknapot rendezett a Richter

Immáron harmadik alkalommal rendeztek Richter Tűzoltó Gyereknapot Dorogon.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.