Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Október 25. 09:52, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp

Százéves a pilisszentléleki óvoda

Százéves a pilisszentléleki óvoda

Százéves a pilisszentléleki óvoda, melyet a közelmúltban ünnepeltek meg a helyiek. Az évfordulón régi és mostani óvodások, óvodapedagógusok, meghívott vendégek vettek részt, valamint Esztergom és Párkány polgármestere.

A százéves ünnepen Farkasné Schmidt Mária köszöntötte a jelenlévőket, majd tizennégy pilisszentléleki óvodás kétnyelvű műsort adott elő, ezt követően pedig a helyi Pávakör előadása következett. A fellépők után Tétényi Éva mondott beszédet, a polgármester elmondta, hogy mennyire fontos az óvodai nevelés és az óvónők szerepe a gyermekkor meghatározó szakaszában, valamint hozzátette, hogy Esztergomban és a térségben milyen harmonikus a szlovák magyar együttműködés.

Tétényi Évát követően a majd 30 éven át az óvodában dolgozó vezető óvónő, Tóth Péterné, szólt a jelenlévőkhöz, aki kiemelte, hogy az első mondat, amit a település szlovákul megtanult, az „Otvorte pusu!” – Nyisd ki a szád! volt, amit a gyermekek ebédeltetésénél naponta kellett használni. Tóth Péterné hozzátette, hogy a leghasznosabb tanácsot elődjétől kapta, aki szerint: „Szeresd meg a falut, szeresd meg az itteni embereket és akkor a falu is megszeret téged, és mindenben segíteni fog!” Az egykori óvónő kifejtette, hogy mindez éppen így történt.
Az ünnepi köszöntő után a volt és jelenlegi vezető is megköszönte a falu lakóinak, a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzatnak, a Béke és Igazság Pilisszentléleki Modell Alapítványnak, a szülői közösségnek a számtalan segítséget és támogatást. Végül pedig az ünnepség egy tortával és az óvoda falán elhelyezett emléktábla avatásával zárult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT