Városlista
2021. április 16, péntek - Csongor

Hírek

2019. Február 23. 05:01, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - Fotó: Városháza

Százezres bírság újragondolva Esztergomban

Százezres bírság újragondolva Esztergomban

A lakossági észrevételeket követően Erős Gábor képviselő javaslatára újratárgyalja a testület a zöldterületeken tiltó parkolási rendeletet.

Súlyos büntetésre számíthat, aki Esztergomban zöldterületen parkol kocsijával. A bírság összege természetes személlyel szemben 100 ezer forintig terjedhet, jogi személy (cégek) esetében 200 ezer forintig – írtuk nemrég.

Több olyan lakossági jelzést kapott azonban a városvezetés (illetve az infoesztergom.hu közösségi oldalán is jelezték aggályaikat Olvasóink), melyek alapján ügy döntöttek a képviselők, hogy megvizsgálják a szabályozást.

A panaszokat követően a csütörtöki testületi ülés pontjainak elfogadását megelőzően Erős Gábor képviselő kezdeményezte a felülvizsgálatot, illetve a rendelet újratárgyalását. A felvetést Romanek Etelka polgármester támogatta, így március 11-én a képviselő-testület rendkívüli ülésen ismét napirendre tűzi a rendeletet.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 16. 10:28, péntek | Helyi

Új vezérigazgató a Magyar Suzuki Zrt. élén

Új vezérigazgató kerül a Magyar Suzuki Zrt. élére. Atsumi Masato május elsejével váltja Abe Yoshinobut, aki a Suzuki Motor Corporation globális autós üzletágának marketing divízióján folytatja karrierjét.

2021. Április 16. 10:23, péntek | Helyi

Útfelújítás a Nap utcában

A Zöld-Út Esztergom Kft. tájékoztatása szerint 2021.04.19–től (hétfő) – 2021.04.22-ig (csütörtök) a Szent Tamás-hegyi Nap utca útjavítási munkálatok miatt, mind a 4 napon 07:30. - 15:00. óra között lezárásra kerül.

2021. Április 16. 07:16, péntek | Helyi

Megmenekültek és gazdira várnak

Diósvölgyből mentettek a Bogáncs munkatársai egy elhanyagolt anyakutyát és 4 újszülött kicsinyét. Az állatok, bár volt gazdájuk, elképesztően mostoha körülmények között éltek. Több társukkal együtt ők is gazdira várnak.

2021. Április 15. 20:09, csütörtök | Helyi

Július 2-án indul az Esztergomi Várszínház idei szezonja

Magyar szerzők évada címmel hirdeti meg nyári műsorkínálatát az Esztergomi Várszínház - közölte az intézmény igazgatója, Horányi László csütörtökön az MTI-vel.